Mobila sjukvårdsteam ska ge bättre och billigare vård

Skriven av Medrek Rekrytering AB den 2015-10-21

Kan mobila team, vårdpersonal som gör hembesök, leda till billigare och bättre vård? Politikerna i Hälso- och sjukvådsnämnden menar att hembesök från läkare och sjuksköterskor kan leda till färre sjukhusbesök och minskade utgifter för sjukvården.

På Gotland ska man nu prova mobila sjukvårdsteam av läkare och sjuksköterskor som får göra hembesök hos äldre med stora vårdbehov. Målet är att skapa en trygghet och närhet för patienterna, få en bättre struktur för den äldre och minska antalet sjukhusbesök.

Förutom en bättre vård för patienten i sig är tanken också att det mobila sjukvårdsteamet ska bidra till minskade utgifter för sjukvården.

– Vi kommer att kunna ge en bättre vård till patienter som har stora, komplexa behov och att vi samtidigt då faktiskt inte behöver se patienterna på lasarettet, utan de får sin vård hemma i mycket, mycket större utsträckning. Då når vi också en bättre förutsättning för vår ekonomi, säger Maria Dalemar, sjukvårdsdirektör, till Sveriges Radio.

Maria Dalemar menar att andra landsting har varit mycket nöjda med mobila sjukvårdsteam och att Gotland ska ta lärdom av hur andra landsting har arbetat.

Foto: www.nursebuff.com


Medrek Rekrytering AB
Skribent
 info@medrek.se      Fler nyheter av Medrek Rekrytering AB


Dela med dig av "Mobila sjukvårdsteam ska ge bättre och billigare vård - Vårdnyheter" till dina vänner:


Kommentarer
förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer Kom dina finansiella problemen E-post: luciana.salvatore147@gmail.com Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig luciana.salvatore147@gmail.com E-post: luciana.salvatore147@gmail.com
luciana (2017-10-11 18:00:24)
Absolut rätt om mobila sjukvård. Som en utländsk distriktsköterska, hade jag skrivit ett yrkesprojekt rapport om samma ämne. Det är dags för Sverige att börja med mobila sjukvård, det faktiskt kan minska nuvarande lång väntetid, och ökar kvaliteten i vård och omsorg.
Sonia Sunny PhD (2016-07-18 14:32:29)
Absolut rätt om mobila sjukvård. Som en utländsk distriktsköterska, hade jag skrivit ett yrkesprojekt rapport om samma ämne. Det är dags för Sverige att börja med mobila sjukvård, det faktiskt kan minska nuvarande lång väntetid, och ökar kvaliteten i vård och omsorg.
Sonia Sunny PhD (2016-07-18 14:32:02)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*Fler nyheter

Förtroende för läkaren ökar chansen för tillfriskning

Nya undersökningar visar att patienter som tycker om sin läkare har större chans att bli frisk snabbare.
Läs mer

Löneökning för sjuksköterskor i Östergötland

Region Östergötland satsar 80 miljoner kronor på höjda löner för sjuksköterskor.
Läs mer

"Tio timmars nattarbete borde räknas som fjorton timmar"

Vårdförbundet har skickat ut yrkanden till landsting, regioner och kommuner. Där ställs kravet att 10 timmars nattarbete inom borde räknas som 14 timmars arbete.
Läs mer

Alla vinner på minskad arbetstid på intensivvårdsavdelningen i Halland

Den förkortade arbetstiden för nattarbetande sjuksköterskor har blivit succé. På intensivvårdsavdelningen i Halland har man inga rekryteringssvårigheter längre.
Läs mer

Nu startar Donationsveckan

För sjätte året i rad startar nu Donationsveckan - en kampanj för att fler ska ta ställning till donering av organ.
Läs mer

Prime AB