Läkare fick själva betala för sina anställningsavtal

Skriven av Medrek Rekrytering AB den 2015-08-24

Rekryteringsföretaget såg till att få betalt från två håll. Landstinget fick betala för tjänsten och läkarna skulle betala provision på sina löner.

– Vi känner till ett företag med ett avtalsupplägg som binder fast enskilda läkare under så lång tid som 8 år med krav på att en del av bruttolönen ska gå till företaget, säger Joel Hellstrand, internationell samordnare på Läkarförbundet, till Läkartidningen idag, 24 augusti.

– Enligt uppgifter vi tagit del av rör det sig om 7–8 procent av bruttolönen under första året och att procentsatsen gradvis trappas ner med en total avtalstid på minst 8 år. Så det är betydande belopp.

Det är Sveriges Radio Norrbotten som har granskat rekryteringsföretaget Doxbridge. Doxbridge har rekryterat läkare på uppdrag av Norrbottens landsting och Kalmar län.

– Dessa läkare befinner sig sannolikt inte i Sverige när man skriver på avtalet och har sannolikt mycket dålig koll på svensk arbetsmarknad, vilket gör att man är i ett markant underläge. Mitt intryck är att hela upplägget känns märkligt och oseriöst, säger Johan Hellstrand.

Doxbridge själva anser sig inte ha gjort något fel i frågan, där de krävt att läkarna ska betala för sina anställningsavtal.

Daniel Perfect, ägarrepresentant för Doxbridge, säger till Norrbottenskuriren:
– Vi anser inte att vi gjort något fel, samtidigt har vi insett att det finns risk för missförstånd. Därför har vi erbjudit samtliga läkare att säga upp sina avtal med oss utan att vi har några ytterligare krav på dem.

Medrek Rekrytering AB
Skribent
 info@medrek.se      Fler nyheter av Medrek Rekrytering AB


Dela med dig av "Läkare fick själva betala för sina anställningsavtal - Läkarnyheter" till dina vänner:


Kommentarer

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*Fler nyheter

Mobila sjukvårdsteam ska ge bättre och billigare vård

Politikerna i Hälso- och sjukvådsnämnden menar att hembesök från läkare och sjuksköterskor kan leda till färre sjukhusvård och minskade utgifter för sjukvården. På Gotland provar man nu mobila sjukvårdsteam.
Läs mer

Förtroende för läkaren ökar chansen för tillfriskning

Nya undersökningar visar att patienter som tycker om sin läkare har större chans att bli frisk snabbare.
Läs mer

Löneökning för sjuksköterskor i Östergötland

Region Östergötland satsar 80 miljoner kronor på höjda löner för sjuksköterskor.
Läs mer

"Tio timmars nattarbete borde räknas som fjorton timmar"

Vårdförbundet har skickat ut yrkanden till landsting, regioner och kommuner. Där ställs kravet att 10 timmars nattarbete inom borde räknas som 14 timmars arbete.
Läs mer

Alla vinner på minskad arbetstid på intensivvårdsavdelningen i Halland

Den förkortade arbetstiden för nattarbetande sjuksköterskor har blivit succé. På intensivvårdsavdelningen i Halland har man inga rekryteringssvårigheter längre.
Läs mer

Få nyheterna till din e-postLäkarnyheter
Läkarjobb
Våra bloggare på Medrek
Nyheter via MyNewsdesk
Prime AB