Alla vinner på minskad arbetstid på intensivvårdsavdelningen i Halland

Skriven av Medrek Rekrytering AB den 2015-10-14

De senaste fyra åren har Vårdförbundets avdelning i Halland testat olika arbetstidslösningar för de sjuksköterskor som arbar natt. Bland annat har man prövat beredskapsavtal, vilotid och att räkna en arbetad timme som tre timmar.

Nu har regionen sänkt arbetstiden för sina nattarbetare.

Ju fler nätter man jobbar - desto kortare arbetstid får man. För sjuksköterskor som jobbar enbart natt eller 20% natt har nu en arbetsvecka på 34 timmar.

– Projektet gäller iva på lasarettet i Halmstad och det har lett till att flera av sjuksköterskorna som arbetar natt är nere på en veckoarbetstid på 30 timmar, säger Vårdförbundets ordförande i Halland Camilla Tellström.

Den förkortade arbetstiden har blivit succé. På intensivvårdsavdelningen har man inga rekryteringssvårigheter längre.

Media skriver om kliniken som inte har några lediga tjänster, inte behöver anlita bemanningsföretag för att fylla luckorna i schemat. Chefer från andra delar av Sverige hör av sig för att få veta hur man löst rekryteringssvårigheterna på avdelningen.

Innan sommaren gjordes en undersökning som visade de positiva effekterna av förkortad arbetstid.

Sjuksköterskor som arbetar färre timmar i veckan orkar täcka upp för sjuka eller lediga kollegor.

- Personalen orkar mer och trivs bättre. Arbetsplatsen blir mer attraktiv vilket gör att de anställda kanske stannar kvar så att arbetsgivaren inte behöver jaga personal och sätta in hyrpersonal vilket i sig leder till ökade kostnader, säger Camilla Tellström till Hallandsposten.

Medrek Rekrytering AB
Skribent
 info@medrek.se      Fler nyheter av Medrek Rekrytering AB


Dela med dig av "Alla vinner på minskad arbetstid på intensivvårdsavdelningen i Halland - Sjuksköterskenyheter" till dina vänner:


Kommentarer
Hallå Behöver du ett företagslån eller ett lån för att betala dina räkningar snabbt? om ja kontakta oss via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com eller +1(267)725-7570 Tack Herr kellie wilson
OCEANICFINANCE (2017-12-26 07:42:30)
Hej Alla, behöver du ett lån? Söker du pengar för att betala av krediter och skulder? Vi erbjuder lån utan kreditkontroll, ingen säkerhet, enkla steg, snabb finansiering och låg ränta på 3%. Kontakta oss idag via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com
OCEANICFINANCE (2017-11-28 21:32:53)
Hej Alla, behöver du ett lån? Söker du pengar för att betala av krediter och skulder? Vi erbjuder lån utan kreditkontroll, ingen säkerhet, enkla steg, snabb finansiering och låg ränta på 3%. Kontakta oss idag via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com
OCEANICFINANCE (2017-11-28 21:31:32)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*Fler nyheter

Mobila sjukvårdsteam ska ge bättre och billigare vård

Politikerna i Hälso- och sjukvådsnämnden menar att hembesök från läkare och sjuksköterskor kan leda till färre sjukhusvård och minskade utgifter för sjukvården. På Gotland provar man nu mobila sjukvårdsteam.
Läs mer

Förtroende för läkaren ökar chansen för tillfriskning

Nya undersökningar visar att patienter som tycker om sin läkare har större chans att bli frisk snabbare.
Läs mer

Löneökning för sjuksköterskor i Östergötland

Region Östergötland satsar 80 miljoner kronor på höjda löner för sjuksköterskor.
Läs mer

"Tio timmars nattarbete borde räknas som fjorton timmar"

Vårdförbundet har skickat ut yrkanden till landsting, regioner och kommuner. Där ställs kravet att 10 timmars nattarbete inom borde räknas som 14 timmars arbete.
Läs mer

Nu startar Donationsveckan

För sjätte året i rad startar nu Donationsveckan - en kampanj för att fler ska ta ställning till donering av organ.
Läs mer

Få nyheterna till din e-postSjuksköterskenyheter
Sjuksköterskejobb
Våra bloggare på Medrek
Nyheter via MyNewsdesk
Prime AB