Löneökning för sjuksköterskor i Östergötland

Skriven av Medrek Rekrytering AB den 2015-10-19

Region Östergötland satsar 80 miljoner kronor på höjda löner för sjuksköterskor.

Regionledningen i Östergötland presenterade i början av okotber ett åtgärdsprogram för att få stopp på sjukvårdens allt ökande kostnader. Åtgärderna handlar bland annat om färre nyanställningar, utfastning av bemanningsföretag och hyrpersonal samt besparingar inom administrationen.

En av de främsta orsakerna till ökade kostnader är just bemanningsproblemen - inhyrd personal kostade närmare 100 miljoner kronor förra året.

Man ska även ”se över bemanningen per vårdplats och införa nya arbetssätt så att olika yrkesgruppers specifika kompetens används på rätt sätt”.

– Insatserna syftar till att skapa en långsiktig balans i Region Östergötlands ekonomi och samtidigt förbättra tillgången till kompetens, framför allt på sjuksköterskesidan, säger regionstyrelsens ordförande Mats Johansson (S) till Folkbladet.

– Det här är en kraftfull och unik satsning som vi gör för att stärka dygnet-runt-verksamheten och lyfta en strategiskt viktig yrkesgrupp. Vi avsätter vi 30 miljoner kronor till en generell lönesatsning för sjuksköterskor och 50 miljoner kronor till att införa ett bonussystem för sjuksköterskor i dygnet-runt-verksamhet som arbetar på obekväm tid, säger Mats Johansson.

Foto: www.affarsliv.com


Medrek Rekrytering AB
Skribent
 info@medrek.se      Fler nyheter av Medrek Rekrytering AB


Dela med dig av "Löneökning för sjuksköterskor i Östergötland - Sjuksköterskenyheter" till dina vänner:


Kommentarer
Behöver du ett snabbt och genuint lån? Behöver du personlig eller företagsfinansiering? Din hjälp är äntligen här eftersom vi erbjuder låntjänster på bara 2% för alla. Kontakta oss idag på Worldwidefunding2017@gmail.com och få dina lån idag. www.financeforall.webs.com
Brian Cain (2017-09-15 09:42:45)
erbjuda lån mellan särskilt allvarlig och ärlig. Jag sätter dig med ett lån från 1000 € till 500.000 € till mycket enkla villkor för alla ärliga och seriösa människor kan betala med en hastighet av 3% per år. För mer information direkt kontakt med e-postadress: alessandrarodriguez259@gmail.com
alessandra (2017-07-29 20:33:42)
erbjuda lån mellan särskilt allvarlig och ärlig Soy un särskilt allvarliga och ärliga kreditgivning av pengar från 2000 € en 100.000.000 € tio personer är personliga och har en hög standard och är vanligtvis inte lika bra som vanliga, Reaktiva suspensiva aktiva, kan förebyggas. Det här är en av de ledande platserna i världen Kontakta oss via e-postadress: E-post: anamariapino2016@gmail.com
ana (2017-07-15 17:10:17)
Det var ju en unik satsning.... Tänk att man kom fram till att det behövdes?! Wow.....
Susanne (2016-02-10 09:16:06)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*Fler nyheter

Mobila sjukvårdsteam ska ge bättre och billigare vård

Politikerna i Hälso- och sjukvådsnämnden menar att hembesök från läkare och sjuksköterskor kan leda till färre sjukhusvård och minskade utgifter för sjukvården. På Gotland provar man nu mobila sjukvårdsteam.
Läs mer

Förtroende för läkaren ökar chansen för tillfriskning

Nya undersökningar visar att patienter som tycker om sin läkare har större chans att bli frisk snabbare.
Läs mer

"Tio timmars nattarbete borde räknas som fjorton timmar"

Vårdförbundet har skickat ut yrkanden till landsting, regioner och kommuner. Där ställs kravet att 10 timmars nattarbete inom borde räknas som 14 timmars arbete.
Läs mer

Alla vinner på minskad arbetstid på intensivvårdsavdelningen i Halland

Den förkortade arbetstiden för nattarbetande sjuksköterskor har blivit succé. På intensivvårdsavdelningen i Halland har man inga rekryteringssvårigheter längre.
Läs mer

Nu startar Donationsveckan

För sjätte året i rad startar nu Donationsveckan - en kampanj för att fler ska ta ställning till donering av organ.
Läs mer

Få nyheterna till din e-postSjuksköterskenyheter
Sjuksköterskejobb
Våra bloggare på Medrek
Nyheter via MyNewsdesk
Prime AB