Är fluor ett gift?

Skriven av Medrek Rekrytering AB den 2015-08-06

"Ger vi våra barn gift"? - det var den något provocerande utgångsfrågan för Folktandvårdföreningens seminarium i Almedalen på onsdagen.

Frågan om fluorets skadlighet har lyfts igen under våren. Enligt Ann-Charlotte Frank Lindgren på Folktanvården Stockholm AB har man följt debatten i sociala medier. Den ökade oron kring fluoret ville folktandvården med sitt seminarium bemöta med information och fakta.

Ann-Charlotte berättade att hon får allt fler frågor om fluor från oroliga föräldrar och erkände att det inte alltid är så lätt att svara.

- Jag läser också på sociala medier och vet kanske inte heller längre vad vi egentligen har belägg för.

Även om det finns bevis för fluorets nytta tycker hon att det är viktigt att tandvården besvarar oron med en viss försiktighet.

- Vi måste resonera om riskerna med att inte använda fluor. Samtidigt måste vi också poängtera att vi i tandvården inte vet precis allt om fluoret men att vi håller oss uppdaterade kring den senaste forskningen.

På plats fanns Peter Lingström, professor i kariologi vid Göteborgs universitet. Han visade siffror och diagram för fluorets positiva inverkan mot karies, berättade hur ämnet verkar och pratade om både vilka positiva och negativa effekter medlet har.

Ann-Christine Frank Lindgren avslutade med att konstatera att tandvården behöver bli bättre på att informera.

- Vi behöver ta fram ett material som vi kan använda i mötet med patienterna. Vår ambition är att föräldrar ska känna sig trygga med vad vi gör.

Medrek Rekrytering AB
Skribent
 info@medrek.se      Fler nyheter av Medrek Rekrytering AB


Dela med dig av "Är fluor ett gift? - Tandvårdsnyheter" till dina vänner:


Kommentarer

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*Fler nyheter

Mobila sjukvårdsteam ska ge bättre och billigare vård

Politikerna i Hälso- och sjukvådsnämnden menar att hembesök från läkare och sjuksköterskor kan leda till färre sjukhusvård och minskade utgifter för sjukvården. På Gotland provar man nu mobila sjukvårdsteam.
Läs mer

Förtroende för läkaren ökar chansen för tillfriskning

Nya undersökningar visar att patienter som tycker om sin läkare har större chans att bli frisk snabbare.
Läs mer

Löneökning för sjuksköterskor i Östergötland

Region Östergötland satsar 80 miljoner kronor på höjda löner för sjuksköterskor.
Läs mer

"Tio timmars nattarbete borde räknas som fjorton timmar"

Vårdförbundet har skickat ut yrkanden till landsting, regioner och kommuner. Där ställs kravet att 10 timmars nattarbete inom borde räknas som 14 timmars arbete.
Läs mer

Alla vinner på minskad arbetstid på intensivvårdsavdelningen i Halland

Den förkortade arbetstiden för nattarbetande sjuksköterskor har blivit succé. På intensivvårdsavdelningen i Halland har man inga rekryteringssvårigheter längre.
Läs mer

Få nyheterna till din e-postTandvårdsnyheter
Tandvårdsjobb
Våra bloggare på Medrek
Nyheter via MyNewsdesk
Prime AB