Gratis tandvård upp till 23 år

Skriven av Medrek Rekrytering AB den 2015-09-07

Alla under 23 år kommer i framtiden få möjlighet till gratis tandvård. Det står klart efter budgetförhandlingar mellan regeringen och Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet har nu fått igenom ett av sina mest högproriterade krav på regeringen Löfven inför budgethandlingarna: gratis tandvård fram till 23 års ålder.

Det är en ökning på fyra år, nuvarande gränsen går vid 19 år.

– I dag är det väldigt tydligt att klass påverkar tandhälsan. Det här är ett steg i att bygga ut Sveriges välfärd, säger Ulla Andersson (V), ekonomisk politisk talesperson, till Aftonbladet.

På sikt kommer den nya reformen ge en allmänt bättre tandhälsa, menar Vänsterpartiet.

– Det är väldigt många unga som nu kommer kunna fortsätta gå till tandläkaren och troligtvis fortsätta även när man kommer upp i åldern och fått lite bättre ekonomi, säger Ulla Andersson.

Det blir en tvåstegslösning. 2017 höjs åldersgränsen till 21 år, 2018 till 23 år.

Reformen beräknas kosta 223 miljoner kronor 2017 och 463 miljoner kronor årligen från 2018.

Höstbudgeten presenteras i sin helhet den 21 september.

Foto: balansriks.se

Medrek Rekrytering AB
Skribent
 info@medrek.se      Fler nyheter av Medrek Rekrytering AB


Dela med dig av "Gratis tandvård upp till 23 år - Tandvårdsnyheter" till dina vänner:


Kommentarer
Behöver du lån för projekt, investeringar, personliga lån, företagslån, bostadslån, studielån, konsolideringslån och lån till olika projekt? för dem som vill få ett lån från vårt företag borde vi kontakta oss idag på (ericfinancee@gmail.com eller ericfinancee@outlook.com) eller besök vår hemsida ericfinancee.wixsite.com/ericfinance ring eller text på +14242921067 och få ditt lån i dag
Eric financee (2018-01-04 09:41:07)
lån erbjudande mellan allvarliga seriösa och pålitliga paris Valet mellan 5000 EURO och 500 000 EURO. God morgon herre och fru Du är inlagd, bankförbud och du har inte förmån för banker eller du har bättre ett projekt och behöver finansiering, ett dåligt kreditkort eller pengar behöver att betala räkningar, hyra, fond att investera i affärer. Erbjudandet gäller från 5 000 € till 950 000 € med 3% ränta. Om du behöver pengar lån var god kontakta mig för mer information på mina gynnsamma villkor. Med mitt lån har du lösningen på dina ekonomiska problem och en välforskad garanti kontakta mig på posten: alexandpereiraribeiro@gmail.com
alexandpereiraribeiro (2017-10-18 20:52:15)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är markerade med *

*
*Fler nyheter

Mobila sjukvårdsteam ska ge bättre och billigare vård

Politikerna i Hälso- och sjukvådsnämnden menar att hembesök från läkare och sjuksköterskor kan leda till färre sjukhusvård och minskade utgifter för sjukvården. På Gotland provar man nu mobila sjukvårdsteam.
Läs mer

Förtroende för läkaren ökar chansen för tillfriskning

Nya undersökningar visar att patienter som tycker om sin läkare har större chans att bli frisk snabbare.
Läs mer

Löneökning för sjuksköterskor i Östergötland

Region Östergötland satsar 80 miljoner kronor på höjda löner för sjuksköterskor.
Läs mer

"Tio timmars nattarbete borde räknas som fjorton timmar"

Vårdförbundet har skickat ut yrkanden till landsting, regioner och kommuner. Där ställs kravet att 10 timmars nattarbete inom borde räknas som 14 timmars arbete.
Läs mer

Alla vinner på minskad arbetstid på intensivvårdsavdelningen i Halland

Den förkortade arbetstiden för nattarbetande sjuksköterskor har blivit succé. På intensivvårdsavdelningen i Halland har man inga rekryteringssvårigheter längre.
Läs mer

Få nyheterna till din e-postTandvårdsnyheter
Tandvårdsjobb
Våra bloggare på Medrek
Nyheter via MyNewsdesk
Prime AB