Västerås stad jobb Psykolog till områdesteam Nybygge

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Arbetsplatsbeskrivning

Är du psykolog och vill vara med och bidra till att ge våra elever mod, trygghet och ökat självförtroende? Vill du arbeta både nära elever men också konsultera andra? Då är det här tjänsten för dig!

Områdesteam Nybygge består av kurator, psykolog och specialpedagog. Ni har ert kontor och bas i Nybyggeskolan, men arbetar mot och åker ut till nio olika skolor: Dingtuna skola, Barkaröskolan, Lövängsskolan, Fredriksbergsskolan, Vetterstorpskolan, S:t Gertruds skola, Hammarbyskolan, Nybyggeskolan och Fridnässkolan. Oavsett vilken skola ni arbetar mot har ni alltid eleven i fokus. Det är viktigt att våra elever känner trygghet och delaktighet i sin skolgång och ni i teamet arbetar precis som pedagogerna och övrig personal ute på skolorna för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever.

Enheten ingår i Barn- och utbildningsförvaltningen. Läs gärna mer på www.vasteras.se/barnochutbildningsforvaltningen

Arbetsbeskrivning

Som psykolog arbetar du team tillsammans med en till psykolog, en kurator och en specialpedagog mot elever i årskurs F-9. Ni i teamet har ett nära samarbete och ni arbetar uppdrag från rektor på de olika skolorna. För dig som psykolog kan det innebära att du får i uppdrag att göra psykologiska kartläggningar och utredningar kring enskilda elever, till exempel kognitiva bedömningar. Om du tidigare i ditt arbete har gjort psykologutredningar ser vi det som ett stort plus. En annan del av dina arbetsuppgifter innebär att du är konsultativ och handleder rektorer, pedagoger och arbetslag utifrån din profession som psykolog. Du har också mycket kontakt med skolornas elevhälsoteam och är dem behjälplig både i enskilda elevärenden men också i större sammanhang. Utöver det utredande och konsultativa arbetet är du del i det förebyggande och främjande arbetet och bidrar med dina kunskaper som psykolog. Du är med och analyserar lärmiljöer och kommer med åtgärd- och förbättringsförslag för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever.

Vi är måna om att du ska få utveckling i din tjänst hos oss och erbjuder därför dig extern handledning en gång i månaden samt möjlighet till fortbildning. Du kommer också att ingå i ett nätverk tillsammans med andra psykologer som har samma arbetsuppgifter som dig fast i andra områdesteam. Ni träffas regelbundet för att kunna bolla idéer, dela erfarenheter och samarbeta kring utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad psykolog. Om du har kunskap och erfarenhet av handledning och/eller konsultationsmetodik ser vi det som meriterande. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med barn och unga eller har annan erfarenhet från arbete i skolverksamhet.

För oss i områdesteam Nybygge är det viktigt att du som söker tycker om att samarbeta men du tycker också om att driva egna processer. Du tycker det låter roligt och spännande att arbeta mot flera olika skolor och du trivs när arbetet är varierat. Du är noggrann i dina utredningar och du kommer ofta med nya idéer som leder till positiva resultat för våra elever. Du har en god pedagogisk förmåga och du anpassar ditt förhållningssätt beroende på situation för att skapa så bra möten som möjligt.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Tjänsten avser ett vikariat på 1 år.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-29
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/00806

Kontakt

Enhetschef/rektor Kerstin Lif Telefon: 021-39 47 02

PSIFOS, Psykologer inom förskola och skola Egle Miniotiené Telefon: 021-39 83 40

HR-konsult Sofia Forsberg Telefon: 021-39 39 71

Psykologförbundet Eglé Miniotiené Telefon: 021-39 83 40

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund "Alltid bästa möjliga möte". Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på medrek.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2017-10-11

Observera att sista ansökningsdag har passerat


Nyckelord: Kriminalvård, Psykolog

Dela med dig av "Psykolog till områdesteam Nybygge, Västerås stad" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga jobb
Inga jobb just nu
Prime ABLandskrona kommunLandskrona kommunTiohundraVårdlänken Bemanning & Rekrytering