Västerås stad jobb Tranellska och Hahrska gymnasiet söker en skolkurator

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Arbetsplatsbeskrivning

Har du en socionomutbildning och vill ta ett nytt kliv i arbetslivet? Tranellska och Hahrska gymnasiet söker just nu en kurator som under ett år vill vara med och bidra till bästa möjliga förutsättningar för våra elever. Är du den vi söker? Varmt välkommen att söka tjänsten och bli en del av oss!

Hahrska utbildar framtidens medarbetare inom bygg och VVS. Här fokuserar vi på bygg- och energiteknik och skapar goda underlag för våra elevers framtid. Här erbjuds en modern yrkesutbildning anpassad efter branschens behov. Tranellska utbildar framtidens medarbetare inom hotell/turism, restaurang och bageri. Våra utbildningar riktar sig såväl mot ungdomar och vuxenstuderande.

På våra skolor är elevstöd och elevhälsa viktigt där vi i våra uppdrag prioriterar att förebygga och främja hälsoarbetet på skolan. Vi skapar en helhetsbild och samsyn genom att bland annat använda oss av de olika kompetenser och resurser som finns inom skolan. Nu har du som är utbildad socionom chansen att få arbeta som kurator hos oss på Hahrska och Tranellska gymnasiet.

Båda skolorna har ett mycket nära samarbete med branschen och näringslivet. Det innebär att vi kan erbjuda intressanta och framtidsinriktade utbildningar till våra elever och blir en viktig aktör i att tillgodose branschens behov av arbetskraft. Läs gärna mer om oss och våra skolor på www.vasteras.se/tranellska och www.vasteras.se/hahrska.

Arbetsbeskrivning

Som kurator hos oss har du en viktig roll. Du ingår du i skolans elevhälsoteam och kommer bland annat att ha stödjande och vägledande samtal med elever som har det svårt med skolarbetet och/eller med den psykosociala miljön i skolan. Du kommer även att ge stöd och handledning till pedagoger och övrig personal utifrån din kompetens som kurator. I uppdraget får du möjlighet att vidare bidra med kunskaper om samhällets stödsystem och arbeta med riktade utbildningsinsatser inom värdegrund och förhållningssätt. Du kommer att delta i arbetet med upprättandet av skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling samt att arbeta proaktivt med förebyggande aktiviteter med enskilda elever, grupper och klasser. I din roll kommer du även ha samtal med elev och vårdnadshavare inför mottagande till gymnasiesärskolan. Ditt uppdrag är fördelat på båda skolorna och du kommer vara en viktig vuxen för många av skolornas elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomutbildning och med erfarenhet av arbete med barn och elever, gärna från skola. Det är en självklarhet att du har ett stort engagemang och intresse för elevers lärande och utveckling och har kunskaper i utrednings- och handlednings/konsultationsmetodik. Har du även erfarenhet av arbete med barn och elever från BUP är det meriterande och erfarenhet av handledning/konsultation av grupper, exempelvis lärare. Vi ser det även som ett stort plus om du har erfarenhet av samarbete med andra myndigheter och vårdgivare. Att du har kunskap att hantera dator och liknande tekniska hjälpmedel i ditt dagliga arbete är en merit.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är nyfiken, lärande och reflekterande samtidigt som du är noggrann och kvalitétsmedveten. För tjänsten krävs att du är självständig och har förmåga att motivera och skapa förståelse samt att du samarbetar bra ihop med andra.

Varmt välkommen med din ansökan! I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde sker till höstterminen 2017.
Tidsbegränsat till: Vikariat, 1 år
Antal platser: 1

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-31
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/00380

Kontakt

Enhetschef/Rektor Margareta Skoglund Telefon: 021-39 80 34

SSR Elisabeth Sihlén Telefon: 021-39 90 77

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”.

Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för en stolt och välfungerande stad. Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på medrek.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2017-05-19

Observera att sista ansökningsdag har passerat


Nyckelord: Kuratorer

Dela med dig av "Tranellska och Hahrska gymnasiet söker en skolkurator, Västerås stad" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga jobb
Inga jobb just nu
Prime ABVårdlänken Bemanning & RekryteringTiohundraTiohundraAniCuraMedrek Rekrytering AB