Social omsorg, Individ- och familjeomsorg, IFO Vuxen


Beskrivning

Socialtjänstens Individ- och familjeomsorg (IFO) består av myndighetsutövning och utförarverksamheter riktade till barn, ungdomar, familjer och vuxna. Inom IFO har vi satsat på en bra introduktion av nyanställda och vi arbetar med att implementera Signs of Safety inom hela socialtjänsten. Förutom stödet av chef har vi också en sakkunnig i handläggning och dokumentation. På vuxenenheten ansvara gruppchef för 13 medarbetare där det ingår både myndighetsutövning och utförarverksamheter.

Vi söker nu en vikarierande socialarbetare till kommunens resursteam. Resursteamets verksamhet riktar sig till vuxna personer, med ofta omfattande och komplexa behov där det förekommer missbruk och/eller psykisk ohälsa.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar med stöd- och behandlingsinsatser beviljade som bistånd av socialtjänstens myndighetskontor. På resursteamet arbetar 4 behandlare. Vi arbetar årsarbetstid vilket innebär att vi främst planerar arbetstiden efter verksamhetens behov. I ditt dagliga arbete har du stöd av kollegor och gruppchef.

Vi arbetar för att ha en helhetssyn i samarbete med den enskilde, dennes nätverk och andra aktörer för att kunna ge stöd på hemmaplan. Arbetsmetoden är ett klientnära arbete. Det är ett arbete som vi lägger upp efter den enskildes behov och arbetet ska genomföras med god kvalitet.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som är självständig, flexibel, strukturerad och har en empatisk förmåga och som tycker om att hjälpa människor att förändra sina liv. Du behöver kunna ge dessa personer nya verktyg att hantera sin vardag.

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med social, pedagogisk eller psykologisk inriktning eller har en lämplig utbildning från yrkeshögskola. Vi lägger stor vikt vid tidigare erfarenheter, personlig lämplighet och mognad.

Vi ser gärna att du har utbildning i MI.

Vidare förutsätter att du bemöter de enskilda med respekt och vågar utmana, vara kreativ och ansvarstagande. Vi arbetar utifrån upprättad genomförandeplan tillsammans med den enskilde. Du ska kunna uttrycka dig väl i skrift.

Körkort B är ett krav. 



Villkor

Välkommen med din ansökan redan idag! Intervjuer och urval kan påbörjas före sista ansökningsdagen.

Rekryteringen genomförs under förutsättning av erforderliga beslut.

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Anställningstid t o m 2020-12-30.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2020-12-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-02-17
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/2
Kontakt
  • Kristina Muda, 0122-85427
  • Linda Ulriksson, 0122-85316
Facklig företrädare
  • Ann-Christine Nilsson, Akademikerförbundet SSR, 012285445
  • Eva Jägerhed, Vision, 0122-85052
Publicerat 2020-01-02
Sista ansökningsdag 2020-01-24

Tillbaka till lediga jobb