På infektionskliniken på Danderyds Sjukhus jobbar vi för en arbetsplats med gemenskap, öppenhet och trygghet. Nu söker vi en biträdande vårdenhetschef till avd. 4 och vi hoppas hitta dig som passar i vår härliga arbetsgrupp. Vi är ett gäng positiva, empatiska, ambitiösa teamspelare som ser möjligheter i allt – och vi hoppas att du är likadan. 

 

Vill du vara med och leda våra fantastiska medarbetare?

Vi söker nu en ledare för denna verksamhet som har ett strukturerat arbetssätt, en mycket god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd samt gillar att initiera och driva kvalitets- och förbättringsarbeten. Har lätt för att prioritera och ser möjligheter i eventuella utmaningar. Inte minst är du positiv och har förmåga att engagera och skapa arbetsglädje. Tjänsten kräver att du har en god kommunikativ förmåga och att du aktivt bidrar till att skapa dialog. Du skall också ha ett prestigelöst förhållningssätt och vara trygg i dig själv. 

 

Arbetsuppgifter

Som biträdande vårdenhetschef har du en arbetsledande position på kliniken med placering på avd. 4. I samråd med vårdenhetschefen och medicinskt ledningsansvarig läkare utarbetar du arbetsrutiner som främjar patientsäker vård, effektiva patientflöden, teamarbete mellan yrkeskategorier och en god arbetsmiljö. En viktig del i rollen är att planera, leda, utveckla, handleda, och följa upp omvårdnadsarbetet på avdelningen.

Du kommer bland annat att ansvara för att avdelningens rutiner efterlevs, inventera och samordna utbildningsinsatser samt ha ansvar för introduktion av nyanställda medarbetare. En viktig del i rollen är att stödja och handleda omvårdnadspersonalen samt att organisera och genomföra beslutade kompetenshöjande aktiviteter. Utöver detta kommer ett stort fokus att ligga på att rekrytera nya medarbetare.

Rollen som biträdande vårdenhetschef innebär att du fungerar som vårdenhetschefens förlängda arm i den dagliga verksamheten och du kommer i förekommande fall att ersätta denne vid frånvaro. Kliniskt arbete kan förekomma.

Du kommer att få en individuellt anpassad introduktion baserat på dina erfarenheter och ditt individuella behov så att du på bästa sätt ska komma in i ditt nya ansvar.

 

Kvalifikationer

Du skall vara legitimerad sjuksköterska, med några års erfarenhet från akutsjukvård. Stort intresse för chef-/ledarskapsfrågor och trivs med att driva förändringsarbeten på ett entusiasmerande sätt. Meriterande är erfarenhet av infektionssjukvård. Personlig lämplighet har stor betydelse i denna rekrytering.

 

Anställningsform

Tjänsten är 100 % administrativt arbete med arbetstidsmått 40 tim/v. Tjänsten kombineras med en tillsvidareanställning i den egna grundprofessionen. Din närmaste chef är vårdenhetschefen på avdelning 4.

 

Infektionskliniken 

Utöver våra tre akutvårdsavdelningar med totalt 38 vårdplatser har vi även en infektionsmottagning och en omfattande konsultverksamhet. Två av våra tre vårdavdelningar är helt nybyggda och vårt patientintag sker dygnet runt, framförallt från akutmottagningen eller andra vårdavdelningar.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2885
Kontakt
  • Jenny Siggelin, 08-123 554 04
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 08-123 570 70
Publicerat 2021-11-17
Sista ansökningsdag 2021-12-08

Tillbaka till lediga jobb