Socialförvaltningen

Är du en initiativrik och ansvarstagande person som gillar att jobba med människor?
Då har vi jobbet för dig!

Arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Karlsborgskommuns uppdrag är att se till att äldre och personer som har olika funktionsnedsättningar får vård, stöd och omsorg. Vi arbetar med ett brukarorienterat förhållningssätt där arbetet styrs och utgår från brukarens behov. Socialförvaltningen i Karlsborgs kommun arbetar utifrån en gemensam etisk värdegrund som utgår från ledorden respekt, bemötande och självbestämmande. Följ gärna med på digital studiebesök till våra verksamheter via följande länk.

Våra verksamheter ser olika ut beroende på hur behoven ser ut hos dem som behöver vår hjälp. Inom hemtjänsten stöttar vi personer att klara av sin vardag i sitt egna hem. För äldre som behöver mer omfattande stöd och omsorg finns våra äldreboenden.

För personer som har en fysisk eller psykisk funktionsnedsättning finns olika typer av hjälp och stöd att få. Vi har gruppboenden, personlig assistans och boendestöd.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare hos oss kommer du att ha stor betydelse för hur andra människor upplever sin vardag. Du finns där för att ge stöd och omsorg samt skapa trygghet och bidra till meningsfulla dagar.

Hur en arbetsdag ser ut skiljer sig åt mellan våra olika verksamheter. Det kan handla om att du hjälper någon att sköta sin personliga hygien, tar sin medicin eller stöttar i hemmet. Det kan även handla om att du tar med någon ut på en promenad eller planerar och genomför olika aktiviteter. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är dokumentation, städning, tvätt, handling och matlagning.

Jobbet passar dig som kan arbeta oregelbundna tider och som uppskattar en aktiv vardag med mycket mänsklig kontakt.

Vi söker nu semestervikarier till vård och omsorg sommaren 2022 inom följande områden:

  • Omvårdnadspersonal/undersköterska
  • Boendestödjare/socialpsykiatri
  • Handledare daglig verksamhet/LSS
  • Omvårdnadspersonal gruppboende LSS
  • Personlig assistent

Kvalifikationer

B-körkort är meriterande, liksom tidigare erfarenhet från arbete inom vård och omsorg eller andra yrken där du haft kontakt med människor. Det är även meriterande om du studerar eller har avslutat dina studier med inriktning mot vård och omsorg, barn och fritid, beteendevetenskap, socialt- eller pedagogiskt arbete.

För att kunna arbeta i våra verksamheter är det viktigt att du kan samarbeta väl med andra människor, såväl kollegor som brukare och anhöriga. Som person behöver du vara lyhörd och bra på att kommunicera såväl muntlig som skriftligt, då det skapar goda förutsättningar för vårt teambaserade arbete med brukaren i centrum.

Vidare behöver du vara serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande samt ha ett intresse för att hjälpa människor. I våra verksamheter så händer det saker hela tiden och saker kanske inte alltid går att utföra som det är planerat och därför behöver du kunna anpassa dig efter ändrade förutsättningar.

Du måste ha fyllt 18 år innan du påbörjar din anställning, alternativt gå vård- och omsorgsutbildning. 


MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan redan nu!
Det underlättar för oss och ökar dina chanser att snabbt komma vidare i rekryteringsprocessen.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön/Månadslön
Antal lediga befattningar 70
Sysselsättningsgrad Upp till heltid
Ort Karlsborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022-016
Kontakt
  • Mattias Munkstedt, 0505-17017
Facklig företrädare
  • Facklig organisation söks via kommunens växel, 0505-17000
Publicerat 2022-01-17
Sista ansökningsdag 2022-06-30

Tillbaka till lediga jobb