medrek.se

Återfallsoskyldiga och drogande hemlösingar

systeryster

De flesta patienter/klienter vi har erkänner sitt brott och försöker rehabilitera sig. Men så har vi så klart alltid ett gäng som är oskyldiga, och även ett gäng återfallsoskyldiga, så att säga. Går ju inte göra så mycket.

Givande samtal annars idag, ska försöka starta upp någon slags långsiktig plan för en man som drogat i 30år. De som överlever så pass länge och har tillräckligt med hjärnceller kvar, har ofta ledsnat på sitt missbruk. Men vägen tillbaka då det enda nätverk man har är missbrukarpolare och dessutom har serotoninnivåer någonstans runt i höjd med fotknölarna är svårt. Jämför med de som gång efter gång försöker banta, det är inte så jävla enkelt! Även om narkotikan är så pass mycket farligare, så är det dels så väldigt beroendeframkallande. Dels är det ofta det enda både missbrukaren och dennes omgivning känner till.

Det blåser otäcka vindar i Sverige just nu. Empatin är i nivå med fotknölarna den med. Känn avsky och ta avstånd från brotten, men inse att det finns en människa bakom. En människa vars framtidsdröm som sjuåring garanterat inte var att jaga droger 20 och dygnets 24 timmar.