medrek.se

Clownbesök på barnavdelningen

elidajosefina

Idag har barnavdelningen haft besök av clownen Manne. Han kom iförd förstora skor, gröna byxor och en hatt dekorerad med liten blomma. Med rödmålad näsa och vita streck på ögonlocken. Barnen satt tysta och förväntansfulla när han stegade in i rummet, och sen följde en hel timmes hjärtliga skratt.

Clownen tappade hatten på golvet och råkade sparka till den med sin stora sko så att den flög en meter framåt. Barnen skrattade. Clownen försökte äta en banan med skalet på, och barnen fnissade men vågade inte tala om för honom vad han gjorde för fel. Clownen skalade bananen, kastade skalet på golvet och snubblade naturligtvis genast på bananskalet. Han landade på ryggen med benen upp i luften. En liten pojke i publiken vek sig dubbel av skratt. Själv började jag undra om clownen A: hade fått sig ett par glas för mycket i baren på vikingline, eller B: led av en demenssjukdom...

Clownen böjde sig ner för att slänga bananskalet i papperskorgen, tappade istället hatten bland soporna och satte bananskalet på huvudet. Vi sjuksköterskor skrattade gott. Nästa stund hade clownen plötsligt papperskorgen på huvudet, och hatten gömd under en matta.

Därpå plockade clownen upp VÄRLDENS STÖRSTA dammråtta ur sin väska. Den fick man klappa om man vågade. Det vågade barnen. Rätt vad det var kom dammråttan flygande genom luften och landade i famnen på vår sjuksköterskestudent, som blev så paff att hon nästan tappade andan av skratt.

Tack för en uppskattad föreställning!


elidajosefina