medrek.se

Det här med lön i Norge

Svensk sjuksköterska i Norge


Alla som pratar om jobb i Oslo, pratar om lön. Pengar, pengar, pengar. Det är därför vi är många tio tusen svenska i Oslo, pengar, pengar, pengar. För min del handlar det inte bara om pengar. JAG HAR FAKTISKT ETT FAST JOBB. Flyttar jag tillbaka till Sverige i detta nu tror jag att jag har svårt o få tag på ett fast jobb. Det fasta jobbet ska ju helst vara tillfredställande med bra kollegor i tillägg!!

Så..detta med lön? Vad tjänar jag? Vad tjänar du? Får mn prata om sin inkomst?Denna månaden räknas som en bra månad. Jag har inte jobbat några nätter, mer jag har jobbat något pass extra och kommit in med kort varsel. Det gjorde att det trillade in ca 24600 NOK på kontot (dvs ca 26000 SEK). Efter två år känns det fortfarande konstigt att säga det högt till kollegor. men så är det! Ännu  mer speciellt är det att prata med norska kollegor. De anser sig tjäna värdelöst i jämförelse med andra arbetsgrupper, vilket är helt sant!

Självklart ska vi i tillägg nämna priset för att leva i ett av världens dyraste land. Vi har världens dyraste taxiresor bland annat. Men i min värld rullar bussen nästan lika fort så det tänker jag inte på speciellt ofta. Jag bor i en 2-rummare i Oslo på 56 kvm och för den betalar jag och min sambo 8000 NOK i månaden i kallhyra. Vet inte helt vad en lägenhet kostar i Sveriges huvudstad. Nått säger mig att skillnaden inte är enorm??

Detta ger en liten insyn in min ekonomiska värld som sjuksköterska i Oslo.