medrek.se

Doktorns älsklingsfras

elidajosefina

Vi har tre gynekologer som arbetar hos oss på Gynekologiska polikliniken. Vi kan kalla dem Gynekolog A, Gynekolog B och Gynekolog C. Eftersom jag ofta är med och assisterar inne på deras rum har jag insett att de alla tre har sina egna favoritfraser som de upprepar för nästintill alla sina patienter.

Gynekolog A säger, på sitt torra sätt, ""då åker vi upp i taket!"" och höjer gynstolen medan patienten fnissar. Ibland lägger han till, ""akta näsan!"". Gynekolog B säger istället ""Nu kommer det nypa till lite, jag hoppas vi inte blir ovänner för det!"" och Gynekolog C säger ""Oj vilken duktig patient du var! Du är välkommen att vara min patient precis när du vill!"".

- Och visst kan man tycka att det känns lite trist att doktorn, som verkar så gullig och som verkligen tycks bry sig om just mig, i själva verket upprepar samma fras för alla sina patienter... men å andra sidan, varför inte? Patienten känner sig lugnad av doktorns små skämtsamheter, kan slappna av och känner sig väl bemött.

- Som sjuksköterska börjar jag däremot tröttna så smått på dessa lustigheter och måste nästan vända mig bort och hålla för öronen när doktorn drar samma skämt för fjortonde gången på en och samma dag.

elidajosefina