medrek.se

En bra dag på jobbet.

Lena

Idag var det en bra dag, det kändes inte så i går när jag gick hem men det flöt på bra. Fulla avdelningen med patienter och en salig blandning. Pat som väntar på operatoner men som sedan avbryts fasta eller inte fasta. Ja nej snabba beslut.

En pat som blev dålig svårt att greppa vad som var fel. Jag var inte inblandad på det, andra tog över så jag vet ej vad som hände kanske lite blod och vätska så vaknar hon till igen. Blod prover tar vi varje morgon på många pat. Vissa tar vi varje dag på. Idag var det inte jag som tog men jag brukar ställa upp när det är svårt. Det händer ganska ofta att när en pat ligger sjuk, har svårt att få i sig vätska, lågt Bt, står på Waran mm. Det går inte att få något blod fast man hittar vener som man kan sticka i men det kommer inget. Jag provade 3 ggr, letade på benen och där fanns det fina kärl men inget blod. Då får man bedömma hur viktigt det är med ett blodprov och sedan avgöra om man ska begära hjälp från narkosen eller kemlab. Nu vet inte jag hur det var med denna pat det var inte min.

L