medrek.se

En tåspets in i karriären!

Kvinndomsprovet!

Att anamma den (för mig) nya kulturen är ju en viktig sak när man kommer som ny till en arbetsplats! Viktigt är att läsa av diskursen och omge sig med rätt signalement för att så att säga smälta in på rätt plats.

Jag fick låna en vit bussarong så jag såg ut som de andra kollegorna. Sen fixade jag namnskylten. Jag stavade till praktikant - det lät för långt så jag skrev Pryo istället. Gott! 

Att lära sig vilka regler som gäller i fikarummet - det är också viktigt - så jag studerade det från insidan (strax innanför dörren) i några minuter. Sen gick jag mot kaffeautomaten. En äldre dam iakttog mig noga från sitt hörn längst in in fikarummet. Bäst jag sköter mig tänkte jag nervöst - var osynlig och håll reda på armar och ben. Jag ställde mig i kön till kaffeautomaten - sist efter 4-5 st. Så kom äntligen min tur - min första kaffekopp på min första praktik - ett stort ögonblick! Då reste sig damen från hörnet, kom fram till mig, blängde på min fina Pryoelevsskylt, gav mig en sträng blick och motade sedan bort mig för att ställa in sin kopp i diskmaskinen.

Lärdom: diskmaskinen skall fyllas innan kafekopparna!?