medrek.se

Flickan och Dockan ska opereras

elidajosefina


Flickan kommer till barnavdelningen tillsammans med Mamma och Dockan. Dockan ska också operera öronen! Hon har haft JÄTTEONT i öronen. Stackars Dockan!

Flickan, Mamma och Dockan har fått ett eget rum. Flickan ser sig nyfiket omkring på rummet. Framför fönstret står sängen hon ska sova i. Och mittemot sängen står bäddsoffan där mamma ska sova. Dockan ska sova i sängen tillsammans med Flickan.

Imorgon ska Flickan få trollsalva på händerna. Trollsalvan trollar bort det onda, så att det inte känns när sjuksköterskan sticker in en pyttepyttepyttepytteliten nål i blodkärlet, som hon sedan drar bort. Det blir en jättejättejätteliten plastslang kvar i blodkärlet. Där kan Flickan få sovmedicin innan hon ska opereras. Det är bra, för då märker hon inte när doktorn opererar i öronen. Och hon behöver inte ha ont.

Mamma ska följa med Flickan till operationssalen imorgon. Hon ska vara med Flickan ända tills Flickan somnar av sovmedicinen. Och sen ska hon vara där igen när Flickan vaknar efter operationen. Bra va? Dockan ska också följa med. Dockan kanske också får en litenliten slang i blodkärlet?

Dockan är lite nervös. Det är Flickan också. Fast bara lite.

Det finns en röd knapp i rummet som man kan trycka på om man vill att Sjuksköterskan ska komma. Om man har ont, till exempel. Då kan Sjuksköterskan ge medicin i den lillalilla plastslangen. Fiffigt va?

Men ikväll behöver Flickan inte trycka på den röda knappen. Ikväll ska Flickan, Mamma och Dockan ha en mysig kväll tillsammans på sjukhuset. De ska dricka saft och äta bullar som Mamma har tagit med sig i en påse. Och så ska de byta om till sjukhuspyjamasar. Flickan har aldrig sovit på ett sjukhus förut. Det har inte Dockan heller. Men Mamma har sovit på sjukhus FYRA gånger tidigare!

Nu ska Flickan, Dockan och Mamma sova.

Godnattgodnatt!

elidajosefina