medrek.se

Ja nu startar jag min blogg.....

Lena

Hej, jag är usk och bor och arb i en storstad på ett stort sjukhus. Jag har arbetat i snart 30 år så jag har sett och mycket. Hur allt har förändrats både till det sämre och bättre. Mest är det bättre för uvecklingen har gått framåt. Jag har arbetat på de flesta kliniker mer och mindre framför allt kir, ort och gyn, även akuten. Nu arb jag på en stor akut avdelning på schema kvällar och helger.

Ja vad börjar man med jag ska snat ut och arbeta ikväll, igår var det bra på jobbet nästan långtråkigt. vi var för många och bara unga pat. För det mästa är det många pat som är äldre och oroliga och svåra att kommunisera med de är dementa och man måste hålla koll på dem hela tiden. Det händer att de klättrar ur sängen och ramlar klär av sig hela tiden. Har de dropp och en urin KAD eller andra förband så dras de ofta bort av patienten. Ja de tar mycket energi på att hålla ställningen på avd  andra pat blir lidande får mindre tid och man stressar runt som en virrepanna själv. Vad gör man? Alla bör få en god omvårdnad men ibland känns det hopplöst. 

Jag tycker att  förvirrade och dementa har ökat. Förr kunde det finnas 1 högst 2 st på avd. Nu är det en på varje sal. Har dementsjukan ökat eller var det bättre förr när Långvården fanns och alla dementa fick bo där resten av livet. Nu ska så många som möjligt bo hemma och inte komma under uppsikt förrän det händer något.

Nu måste jag sluta L