medrek.se

Oj vad mycket som händer.

Lena

Det var ett tag sen sist, jag har inte orkat göra mer än nödvändigt. Men nu är jag på banan igen.  Det är mycket på jobbet man håller benen och huvudet  igång hela tiden från 7- 15  och 13:30-21:45.

Nu äntligen får vi gehör för hur vi har det. Att media tar upp det som händer inom vården. Det senaste nu att det är överbeläggningar och att man har blandade avdelningar, det är så sant. Det är inte bara Danderyds sjukhus som har det problemet men att fokus ligger på dem är förhoppningsvis en början och att det blir ringar på vattnet. Vi som jobbar inom sjukvården vet och förstår kritiken, så nu hoppas man att det händer något radikalt som syns.

Vi har ofta överbeläggningar framför allt sommar och jullov. Då har det varit ständigt fullt och överfullt men det sätts inte in mer personal man har ingen koll. Det var en jul och nyårshelg som var lite komisk om man får säga så. Det var nog efter nyåret och jag jobbade kväll den andra avdelningen var stängd men vi utnyttjade ibland salarna där för att slippa ha pat i korridoren. Vi hade fyllt 2 st salar med 3 pat i varje sal så jag sa på skämt att det är bara att fylla på och så blev det. Morgonen där på var det nästan fullt på den stängda avdelningen men vi var bara grund bemannad så halva laget hade överbeläggningarn jag vet att det var jobbigt vi försökte få koll på läget men gjorde bara det mest nödvändigaste. Det kändes som katastrofläge.

Sen att man blandar kön på salarna det är helt nödvändigt. Det är inte jämt fördelat med tillströmningen av patienter.  Pat behöver tillgång av syrgas, ringsignal, och lugn.

L