medrek.se

Semestertider på Åland

elidajosefina

Det är vinter, gråslaskigt och blåsigt, och mina jobbarkompisar åker på solsemester och kommer tillbaka solbrända och fräscha och pratar om stränder och blåa hav. De har vintersemester, nämligen. Något som känns väldigt exotiskt i mina svenska ögon. Så gör man, här på Åland. Först har man en tre-fyra veckor ledigt på sommaren, och sen börjar det bli dags att planera för vintersemestern! Riktigt hur de där semesterreglerna ser ut har jag inte satt mig in i, men antalet semesterveckor ökar med antalet arbetade år på sjukhuset. Och för mig tycks deras semesterveckor oräkneliga! -Som nyanställd har man däremot inte rätt att ta ut någon semester förrän man har arbetat sitt första år. Det har jag gjort nu. Äntligen. Och det börjar kännas att det var längesen jag hade ordenligt ledigt. Kollegornas solbränna sticker i mina vintertrötta ögon.

elidajosefina