medrek.se

Trött och ont i benen

Lena

Har nu arbetat i 2 dagar, kväll och sedan morgon, onsdag - torsdag. I onsdags hade jag hade jag hand om pat med Vre. Vi är har inte samma resurser som en inf-avd men vi måste ta en sådan pat i varje fall. Vre, MRSA och ESBL är simittsamma pat som står under smittskydds lagen. När man har haft en sådan pat på en öppen avd så måste Alla pat som går hem odlas. En sådan pat får ej finnas på öppen avdelning men just nu  fanns det inte plats på infektion kli. Så nu blir pat hos oss. Alla infektonskliniker lades ned i början av 90 talet, men är det någon klinik som ska öka upp verksamheten så är det inf kliniken.

Senare på kvällen fick vi in en dement pat som hade ramlat. Pat fick ligga kvar i korr för att inte störa och att vi hade uppsikt. Vi bladder scanade på 900 mil urin så det fick bli en KAD. När man har ont kan det hända att man inte kan kissa. Pat var mycket rädd och kände sig hotat av oss så allt får göras men fasthållning. Man får sparkar och slag och rivsår vi var 3 st som hjälptes åt. Hur länge får en sådan sitta? Man får droga ner pat så att den blit trött och lung och kan sova medans man ger dropp och ev antibiotika (AB) och att allt får sitta kvar på patienten.( KAD och nål i armen)

Sedan var det hem och sova några timmar och upp kl 5:20.

På morgonen var alla upprörda för att vi hade fått en Vre pat igen och det var inte första gången. Patienten har varit hos oss 2 ggr innan på kort tid och vi viste vad vi hade att göra, med alla odlingar på hemgående patienter.

På morgonen börjar vi med rapport och delar upp oss i grupper. Sedan tar vi blodprover på de patienter som är ordinerade det. vi tar också Mews, det är BT puls och andningsfrekvens. på alla ny opererade pat i 2 dagar och sedan frukost. Som tur är har vi fått kökspersonal nu. Det är tack vare dem vi får det att gå ihop. Nu hjälper de oss med att dela frukost.Vi tar beställningen och de fixar ut den. Nu är nog kl ca 08.30 och vi börjar med att ta upp pat till toan och bäddar om de har hunnit få sin smärtsillade medicin. annars blir det vänta och fix med något annat.

När jag gick hem igår var jag helt slut i benen kunder knappt röra på dem. Jag gick hem och lade mig på soffan och sov sedan blev det middag och TV. Vaknade med huvudvärk idag en Ipren och sov några timmar igen är nu ledig i 2 dar.

L