medrek.se

Populär Arbetsgivare

  Föreningen Betaniahemmet

Om Föreningen Betaniahemmet

Föreningen Betaniahemmet erbjuder Boende och Daglig verksamhet för vuxna med intellektuella funktionsnedsättningar och autismspektrumtillstånd. Vi arbetar evidensbaserat.
Våra verksamheter är belägna i Västra Göteborg, Mölndal och Härryda. Totalt har vi 65 boendeplatser och 67 platser inom daglig verksamhet. 
Föreningen Betania hemmet har funnits sedan början av 1900-talet och har idag drygt 200 medarbetare.

Föreningen Betaniahemmet bedriver verksamhet för personer med intellektuell funktionsnedsättning i de västra delarna av Göteborg, i Mölndals kommun samt i Härryda kommun. Idag erbjuder vi alla typer av boendeformer enligt LSS samt daglig verksamhet. Alla insatser är individuellt anpassade efter personens önskemål och behov.

Under åren har föreningens verksamhet genomgått stora förändringar med nedläggning av vårdhemmet, utflyttning, till idag 14 gruppbostäder och 5 dagliga verksamheter med inriktning på individuellt arbetssätt.

Föreningen Betaniahemmet bildades 1903 för att stödja den verksamhet som Bengta Hansson startade redan 1895. Föreningen är ideell och drivs utan vinstintresse.

Verksamheten fanns till en början i Göteborg men flyttades gradvis ut till Askim. År 2003 avvecklades de sista delarna av vårdhemmet. Idag består det gamla vårdhemsområdet av vanliga lägenheter och lokaler.

Bransch

Boende och Daglig verksamhet

Anställda

200+

Huvudkontor

Askim

Sociala medier

Lediga jobb från Föreningen Betaniahemmet

Betaniahemmet söker habiliteringspersonal

Göteborg - 1 dagar kvar

Läs mer

Föreningen Betaniahemmet i sociala medier

Missa inga lediga jobb från Föreningen Betaniahemmet

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor