medrek.se

Nyheter

Assistansia vann största upphandlingen

Nyrekrytering på gång hos Assistansia sannolikt. De har tagit över Västerås assistansverksamhet from 1 april.

Västerås kommun har lagt ut hela sin assistansverksamhete på entreprenad. Det är första gången en så stor kommun bestämmer sig för att lägga ut Hela den egna verksamheten på en ensam privat utförare.

Företaget Assistansia vann för att de ansågs bäst på att tillgodose individernas specifika behov enligt Harald Wessman som är verkställande direktör på det privata bolaget Assistansia.

Assistansverksamheten handlar om att ge personligt stöd till människor med olika funktionsnedsättningar, människor som annars inte klarar av sin egen vardag.

Valfritt sedan 1994
Personer som är i behov av personligt stöd har ända sedan 1994, när lagen om valfrihet infördes, kunnat välja privata alternativ.

Kommuner och privata företag tävlar med kvalitet, och nästan 50 procent väljer en privat utförare framför en kommunal, enligt Harald Wessman.

Assistansias övertagande av kommunens verksamhet kommer att ske i nära samplanering med Västerås kommuns representanter fram till den första april, då uppdraget startar.

-Det är ett stort uppdrag, det kommer att krävas mycket resurser för att ta emot så många nya individer på en gång. säger Harald Wessman på Assistansia.