medrek.se

Nyheter

"Falsk" läkare på Akademiska Sjukhuset

En "falsk" läkare ska har försökt lura en kvinna på pengar på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Nu varnar sjukhuset allmänheten.

En "falsk" läkare ska har försökt lura en kvinna på pengar på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Nu varnar sjukhuset allmänheten.

I juni ringde den falska läkaren upp en kvinna som var patient på Akademsika sjukhuset. Läkaren erbjöd kvinnen ett läkemedel som skulle passa henne. Enligt läkaren fanns inte läkemdelet på apotek och skulle kosta 40 00 kronor.

Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström berättar för Dagens Medicin att mannen ska ha vetat en del om kvinnans hälsotillstånd. Kvinnan, som är i 80-årsåldern, fattade dock misstankar.

– Hon tyckte också att han lät konstig på rösten, men då ska han ha sagt att han pratade i mobiltelefon, berättar Christer Nordström.

Den faslka läkaren erbjöd sig att komma hem direkt till kvinnan med läkemedlet om hon hade pengar hemma, eller kunde lösa betalningen med kort. Men kvinnans misstänksamhet stoppade det hela och mannen hörde sedan inte av sig igen.

Kvinnans anhöriga anmälde händelsen, som polisen räknar som bedrägeriförsök.

– Det är ett oerhört fult och fräckt tillvägagångssätt. Och den här typen av brott, där man försöker att lura äldre på pengar, är tyvärr allt för vanliga, säger Christer Nordström.