medrek.se

Nyheter

Mediabyråer är förödande för svensk sjukvård.

Mediabyråer tillför inget gott till Sveriges Landsting. De kostar bara pengar och hämmar landstingens förmåga att utveckla sig.

Mediabyråer i Sverige är onekligen förödande för svensk sjukvård. Det är dags att entlediga mediabyråerna för svenska landsting. Om de vill spara pengar och bli bättre på att rekrytera.

De svenska landstingen, sjukhusen och primärvårdsförvaltningarna samt folktandvårder och psykiatri med mera är redan extremt stressade med anledning av att de har svårt att rekrytera. Man behöver rekrytera och bemanna stora mängder personal och det är alltid bråttom.


År 2011 är det inte ett enda landstinig som har upphandlat en partner för att marknadsföra sin arbetsplats och sina lediga tjänster på Internet. Trots att ""alla"" människor befinner sig på Internet. Hur kan detta komma sig?

Det finns självklart olika anledningar. EN anledning är garanterat att det är en enorm mängd med jobbsiter som ringer de stackars HR människorna inom Sveriges 21 landsting. Och HR människorna kan omöjligt bedömma vilka som ljuger och vilka som är seriösa. 

Mediabyråerna skadliga för svensk vård
Vissa landsting har vänt sig till mediabyråer. Vad ger De för råd då? Jo...att annonsera i Print. År 2011 ger stora mediarådgivare rådet att annonsera i Print!?

År 2011 är mediarådgivare så lata och okunniga att det enda de säger till sina stackars kunder är: Är de med på KIA index? Som om det skulle ha någon som helst relevans i sammanhanget.

Jag träffade en del av ett stort Landsting i västsverige i veckan. De var litet rädda för sin mediarådgivare...undrade om de Fick handla utan deras medgivande...men var samtidigt frustrerade. De hårt arbetande HR personerna anade att det kan vara en dålig deal för det stora landstinget att alla 18 sjukhus i regionen måste beställa annonser Via mediarådgivarna (alltså för Mer pengar än om de handlade direkt med mediakanalerna själva!!) och de hade också insett att det är något Allvarligt fel då deras ""rådgivare"" ALDRIG någonsin rekomenderar en jobbsite och alltid bara råder dem att annonsera i tidningar.

Varför är det såhär?

A. Mediarådgivarna tar betalt av sina kunder för att förmedla annonser.
B. Samma ""oberoende"" mediarådgivare tar betalt för att Utforma annonser. De leker alltså reklambyrå på samma gång som de leker mediarådgivare. Absurt.


Det stora mediarådgivningsföretaget har alltså enorma intäkter från att Producera tusentals annonser varje år! På grund av detta vägrar de att ge rådet att annonsera på Internet (som de facto lämpar sig Väldigt mycket bättre än pappersannonsering).


Mediabyråerna som har Svenska landsting som kunder lurar dem och alla oss skattebetalare på enormt stora pengar och de håller kvar dem i ett förlegat arbete med platsannonsering i Print. Värst av allt är att ""rådgivarna"" bara hänvisar till ett Index. Ingen av deras kunder i regionen vet vad indexet är. Det vet bara instinktivt att de är lurade.

Lösningen

Sluta tro att de bestämmer. Det gör ni själva!


Ni hamnar inte i fängelse om Ni handlar av seriösa kanaler på nätet. Ni behöver inte låta er manipuleras av en obsolet företeelse som en media""rådgivare"". Ni kan själva ta reda på hur ni snabbast och med mest kvalitet når rätt kandidater som läkare, sjuksköterskor, tandläkare med mera. 

Ni får inte heller några böter eller blir av med ert jobb.

Mediarådgivare har inget att tillföra ett svenskt Landsting. Det räcker med En person som får sköta kontakterna med Media från varje landsting. En duktig person som kan bedöma de jobbsiter och tidningar som finns i Sverige. DET skulle spara pengar till svensk vård. Det skulle ge mer pengar till Vård av sjuka människor. 

Så skulle man spara ett antal miljoner som i onödan ges till mediarådgivare och 10 tals miljoner som går till kort bemanning och sannolikt rädda liv.

Entlediga er mediarådgivare och gör jobbet själva. Det är inte svårt.