medrek.se

Nyheter

Risk för tidig död med rött kött

Det ger en högre risk än att dö i cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Ny studie som publicerats i tidskriften Archives of Internal Medicine, visar att rött kött ökar risk för tidig död.

Det ger en högre risk än att dö i cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Ny studie som publicerats i tidskriften Archives of Internal Medicine, visar att rött kött ökar risk för tidig död.

Forskare på Harvard har studerat 121 000 personer och slutsaten blev att rött kött ökar risken att dö ung. Personerna som åt en portion obearbetat rött kött per dag ökade risken med 13 procent. De som åt en portion bearbetat kött, som korv och bacon, var siffran på 20 procent.

Att byta ut det röda köttet mot fisk, kött från fågel eller nötter sänkte risken för att dö i förtid. Särskilt nötter är en bra alternativ proteinkälla och drog ner risken med 19 procent.