medrek.se

Nyheter

Missriktad rekryteringskampanj i Sundsvall

Sundsvalls sjukhus bränner en Miljon på tidningsannonsering. Anställer en person. Frågan jag ställer mig är om man fått någon speciell kritik öht på detta? Är det på sin plats med mer kritik nu ? Eller är det ok?

Läste just något som var en nyhet för snart två månader sedan...men det var det värsta jag läst på länge så här kommer det igen:

Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand i både Läkartidningen och Dagens Medicin för att locka specialister till sjukhuset, skrev Sundsvalls Tidning i slutet av januari.

Man lade ner 873 938 kronor och sex månaders annonsering fick sjukhuset napp. En ST-läkare kunde tänka sig anställning. Resultat är så här långt ett nytt anställningsavtal med en ST-läkare, enligt sjukhusets personalchef som i övrigt inte vill kommentera annonserna.

Jonas Wallvik, ordförande i Medelpads läkarförbund, vill däremot gärna prata om kampanjen och kallar den kontraproduktiv.

– De här annonserna är upplagda på så sätt att man i stort sett räknar upp alla läkarspecialiteter som finns och så säger man att vi behöver alla. Sedan upprepas det budskapet vecka efter vecka. Den som läser de här annonserna måste ju tänka att det här är ett sjukhus i kris. Man lockar inte folk på det sättet, säger han till Sundsvalls Tidning.

Danskarna är professionella
I Danmark slutade deras motsvarighet till Landstingen (AMT, numera regioner) unisont att annonsera i tidningar redan 2004. De är professionella och affärmässiga.