medrek.se

Nyheter

Sjukdomen hypotyreos 2 kan vara bluff

Allvarlig biverkningar av läkemedel emot kanske påhittat sjukdom

Ett medicinskt laboratorium i Sverige säljer dyra tester som kan avslöja hypotyreos 2. Läkare anser det vara oetiskt att sälja läkemedel emot sjukdomen endast för att tjäna pengar eftersom provtagningar av sjukdomen saknar värde. Per Magnusson som arbetar med laboratoriet försvarar företaget och menar att tester över sjukdomen utav amerikaner för 200 miljoner kronor är trovärdiga så de bör vara trovärdiga för Sverige också.   

Hormoner produceras utav sköldkörteln som har kontroll över nästintill kroppens alla funktioner. Sjukdomen hypotyreos kan komma utav att sköldkörteln inte skulle tillverka tillräckligt många hormoner. Trötthet, depression och frusenhet är bara några symtom man kan drabbas utav om man har sjukdomen. Den behandlas resten av livet med tyroxin som är ett sköldkörtelhormon.

Hypotyreos 2 är en sjukdom med liknande symtom. Den lanserades utav en amerikans läkare för sju år sedan. Svenska experter hävdar att det inte existerar någon studie som visar på att diagnosen finns. De avråder patienter att behandlas för sjukdomen då behandlingen kan ge biverkningar som leder till svåra sjukdomar.  Läkemedlet ger ett tillskott utav hormoner som inte är bra för kroppen då det i värsta fall kan leda till hjärtflimmer och blodpropp.