medrek.se

Nyheter

Försäljningsmiss 2007 av Serafen

Vårdcentralen Serafen har nu sålts vidare för betydligt större summa än vad den såldes för 2007 från landstinget till läkarna

Svenska folket är upprörda över hur deras skattepengar hanteras då stora summor pengar gick förlorade vid affärer kring vårdcentralen Serafen på Kungsholmen i Stockholmen som numera heter Capio Husläkarmottagningen Serafen. 

År 2007 såldes landstingsdrivna Serafen till de egna läkarna på vårdcentralen för drygt en halv miljon kronor. Nu har läkarna sålt Serafen vidare för en betydligt större summa. Capio ägs av riskkapitalbolagen Nordic Capiral och Apax och är den nya ägaren av vårdcentralen ska ha betalat minst 20 miljoner för vårdcentralen. Vänsterpartiet med Filippa Reinfeldt (M) får mycket kritik till den låga försäljningssumma av vårdcentralen 2007 när den nu egentligen kunde säljas för en betydligt större summa. 

Sjukvårdslanstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) sålde år 2007 Capio tillsammans med dåvarande finanslandstingrådet Chris Heister (M) till vårdcentralens egna läkare, nu kritiseras starkt utförsäljning de var ansvara för. Den skedde med inställningen att sälja snabbt, billigt och så mycket som möjligt. För skattebetalarna i landet var utförsäljningen en stor förlust då pengarna som gått åt att bygga upp vårdcentralen nu inte längre tillhör landstinget. Men ansvariga för utförsäljningen av Serafen 2007 ansåg att de stödde förbättringspotentialen inom personalen på vårdcentralen med affären eftersom läkarna behövda ta lån. 

De lån är då i alla fall idag helt betalade och läkarna är inte längre i någon kris. En åsikt som delas av många nu är att riskkapitalbolagen inte hör hemma inom vården, samt bör ingen kunna göra miljonvinster på svenska folkets skattepengar.