medrek.se

Nyheter

Stor satsning på vård i Stockholm!

Fler jobbmöjligheter för medicinskt utbildad personal i Stockholm. 500 nya vårdplatser skapas till 2015 av alliansen.

Alliansen i Stockholm presenterar i dag, onsdag, vad de kallar den största satsningen någonsin på sjukvård i Stockholm.

På Dagens Nyheters debattsida skriver de nio borgerliga landstingsråden i Stockholms läns landsting om satsningen som värderas till 47 miljarder kronor och sträcker sig över tio år.

Fram till 2015 ska 500 nya vårdplatser skapas genom tillbyggnad av Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds sjukhus, S:t Görans sjukhus och åtta olika närsjukhus.

Södersjukhuset ska moderniseras och Södertälje sjukhus ska fortsätta att vara ett dygnet runt-öppet akutsjukhus, skriver politkerna. Satsningen innebär även nya patienthotell vid Södersjukhuset och vid Nya Karolinska. Samt en utökning av olika internettjänster via Vårdguiden, exempelvis bokning och ombokning av tider.

För att avlasta akutmottagningarna och göra vården mer tillgänglig ska mer av den ”enklare sjukvården” flyttas till närsjukhusen. 

När det gäller att möta det omedelbara behovet av vårdplatser skriver debattörerna att det ska ske genom att öka öppettiderna på vid närakuterna samt genom att förbättra servicen i sjukvården så att fler patienter snabbare ska nå rätt vårdnivå. Exakt hur det senare ska gå till specificeras dock inte.