medrek.se

Nyheter

Danska sjuksköterskor drar sig till Skåne i sommar

Ida Samsö Tobiasen jobbar som sjuksköterska i Skåne i sommar

Flera danska sjuksköterskor väljer Skånes universitetssjukhus som arbetsgivare. Ida Samsö Tobiasen är en av de danska sjuksköterskor som jobbar inom sjukvården i Skåne i sommar.

Trots hennes erfarenheter och utbildning var det omöjligt att hitta en tjänst i Danmark.  Därför prövade hon arbetslivet i Skåne där det just nu är brist på sjuksköterskor. 

- Det här är en möjlighet för mig som nybliven sjuksköterska att få prova mina kunskaper genom att jobba ute i sjukvården. Det finns inga lediga jobb som sjuksköterska i Danmark så jag bestämde mig för att söka mig till Malmö när chansen dök upp, säger Ida Samsö Tobiasen till Skånskan.se.

Ida pendlar varje dag med tåget från Köpenhamn till Malmö. Det tar mindre än en timma från det att hon cyklar från sin lägenhet på Amager till tåget och sen promenera den korta sträckan till ortopedkliniken. Flera kollegor från Danmark jobbar på samma avdelning.

Ida berättar att hon hoppas på att fortsätta som sjuksköterska i Skåne efter sommaren och att hon är väldigt nöjd med tjänsten.