medrek.se

1:e socialsekreterare barn- och familj ref nr 19/95

Regioner
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

1:e socialsekreterare barn- och familj ref nr 19/95

Välkommen till Smedjebackens kommun!
I vår kommun strävar vi efter att erbjuda en arbetsmiljö där du som ny medarbetare ska känna dig väl mottagen, kunna vara delaktig och få möjligheter till ett gott arbetsliv. Det är viktigt för oss att alla känner sig delaktiga då kommunen vill främja jämställdhet, jämlikhet och integration. Vi är en kommun som ser värdet i det arbete vi gör och brinner för att ta hand om våra äldre, barn/ungdomar och ge god service till våra kommunmedborgare. Vi är en kommun som präglas av prestigelöshet och korta beslutsvägar. Det är viktigt för oss som arbetsgivare att bemöta våra medarbetares idéer och ta tillvara på deras kompetens på bästa sätt.

Smedjebacken kännetecknas som en välkomnande kommun med bra kollegor, god kommunikation samt att medarbetare får vara sig själva. En kommun där medarbetare sprider arbetsglädje mellan varandra. Detta är en av många anledningar till varför våra medarbetare väljer att stanna kvar en längre tid i Smedjebackens kommun. Vi tror att tillsammans kan vi alla leva upp till vår värdegrund där välkomnande, trygghet, framtidstro och engagemang är våra ledord. 

Vi söker en 1:e socialsekreterare i barn- och familjegruppen! Gruppen består av mottagning, utredare, barnsekreterare, familjehemssekreterare och familjerättsekreterare. Vi jobbar för närvarande med rekrytering då vi utökar gruppen och anställer fler socialsekreterare. Vårt mål är att du som 1:e socialsekreterare ska vara tillgänglig och närvarande i gruppen, för att kunna ge socialsekreterarna stöd och arbetsledning. Vi strävar efter att ha ett gott arbetsklimat, god arbetsmiljö och en rimlig arbetsbelastning. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen. 

Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.

Vid problem av registerting av CV var god kontakta Webcruiter kundservice

Arbetsuppgifter

Ditt främsta uppdrag är att ha en nära arbetsledning, hög tillgänglighet samt fördela ärenden och metodhandleda individuellt samt i grupp. Du ingår i IFO:s ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, gruppchef, 1:e socialsekreterare i vuxengruppen och utredningssekreterare.

Uppdraget kan även komma att innehålla att du föredrar ärenden i nämnden och Förvaltningsrätt/Kammarrätt. 

Kvalifikationer

Du ska vara socionom eller ha utbildning som motsvarar kraven i socialstyrelsens föreskrift om behörighet att handlägga barn- och ungdomsärenden. Du ska ha erfarenhet av att jobba med myndighetsutövning inom socialtjänsten och det är meriterande om du tidigare jobbat som arbetsledare. Du ska ha god kännedom om lagstiftning inom området och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

B-körkort.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en god kollega och vill vara med att utveckla socialtjänsten i Smedjebacken! 

Vi erbjuder

Arbete hemifrån 1 dag/månad om arbetet tillåter
Extern handledning
Flextid

Vi samverkar med Högskolan Dalarna för att kompetensutveckla vår verksamhet och personal. Det finns även en regional samverkan i länet.
Kommunen erbjuder även gratis träning på ett kommunalt gym 2 gånger per vecka.
Om du flyttar till Dalarna för den här tjänsten kan vi i samarbete med Rekryteringslots erbjuda din familj medflyttarservice. Läs mer om det på www.rekryteringslots.se  

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Maria Högstedt
Vision
 0240-660091

Sofia Fahgén
SSR
 0240-660252

Sandra Peräla Jansson
Gruppchef
 0240-660334

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Dela detta jobb

1:e socialsekreterare barn- och familj ref nr 19/95

Smedjebackens kommun