medrek.se

logga

Aktivitetscoach till äldreboende på Södermalm i Stockholm

Regioner
Utgår

2022-05-26

Ansök nu

Aktivitetscoach till äldreboende på Södermalm i Stockholm

A&O är ett vårdföretag som funnits sedan 1993. Företaget har verksamhet i flera kommuner, har ca 1 600 vårdplatser och sysselsätter omkring 2 500 medarbetare inom äldreomsorg. A&O vill skapa en positiv miljö och omsorg för människor i behov av särskilt boende och vård. Vårt mål är att man ska känna värme, omtanke och trygghet och ha kvar sin personliga integritet hela livet.

Vi söker nu en Aktivitetscoach till vår verksamhet Bergsund på Södermalm i Stockholm

Bergsund är ett vård- och omsorgsboende med inriktning musik, kultur och rörelse, central beläget på Södermalm.

Bergsunds vård- och omsorgsboende drivs på uppdrag av Stockholm stad.

Verksamheten har 123 lägenheter fördelat på två hus och åtta våningsplan där varje våningsplan har mellan 15-16 lägenheter. Verksamheten ligger centralt på Södermalm i närheten av Hornstull med goda kommunikationer, butiker och friluftsområden. Ett stenkast från verksamheten ligger Bergsunds strand och Tantolunden som erbjuder fina promenadvägar vid vattnet. Bergsund har även en trevlig innergård som ger möjlighet till aktiviteter och utevistelser.

På Bergsund ansvarar verksamhetschef tillsammans med enhetschefer för verksamheten. Det finns sjuksköterskor, undersköterskor dygnet runt. Det finns även fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, dietist, aktivitetscoacher som arbetar dagtid på enheten.

Arbetsbeskrivning:

Aktivitetscoachens roll är att skapa förutsättningar för ett meningsfullt sammanhang för de boende på Bergsund. I rollen ingår att planera, följa upp och utveckla kulturutbudet på individ-, grupp- och verksamhetsnivå baserat på varje människas behov, intressen, kapacitet och dagsform.

Som aktivitetscoach ska du vara genuint intresserad av att arbeta med äldre människor. Rollen innebär att arbeta för integration av aktivitet och kultur i det dagliga vård- och omsorgsarbetet. Det krävs ett nära samarbete med vård- och omsorgspersonalen samt en förmåga att engagera och organisera detta. Tillsammans med aktivitetsombuden på enheten skapas månads- och säsongstema och verksamhetens programutbud planeras. Du samarbetar även med organisationer, föreningar, enskilda kulturutövare, närstående, medarbetare, boende och övriga samarbetspartners för att främja förtroendefulla relationer och social interaktion på boendet och stärka de boendes identitet.

Du kommer att samverka med lokala organisationer, föreningar och enskilda kulturutövare, driva och projektleda längre samarbetsprojekt inom musik, samt själv leda grupper. 

Egenskaper:

Som person ser vi gärna att du är flexibel, självständig och samarbetsvillig. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av arbete med äldre. Vi ser gärna att du har kunskap kring metoder för att möta och stärka individer med kognitiva nedsättningar

Att kunna spela ett instrument är meriterande, dock ej ett krav.  

Meriter:

Erfarenhet av äldreomsorg är meriterande

Övrigt:

Arbetstid/Varaktighet: vikariat 100% 
 

Tillträdesdatum: 1/6 eller enligt överenskommelse

Lön: Individuell lön enligt överenskommelse

Alla anställningar inom företaget omfattas av kollektivavtal. 

Intervjuer kan ske fortlöpande och tjänster kan tillsättas innan ansökningstidens slut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor angående anställning på Bergsund kontakta: Enhetschef, Robert Pernmalm Mail: robert.pernmalm@ansvarochomsorg.se Telefon: 0727-48 79 05

Dela detta jobb

logga
Aktivitetscoach till äldreboende på Södermalm i Stockholm

A&O Ansvar och Omsorg