medrek.se

AKUTLÄKARE – är detta ett jobb för dig?

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-16

Ansök nu

AKUTLÄKARE – är detta ett jobb för dig?

Om oss  

Inom Funktion Akut i Huddinge arbetar akutläkare och internmedicinare tillsammans. Vi bedriver specialiserad vård i ett högt flöde av patienter där varje patient och medarbetare är viktig. Vår akutmottagning är en av Sveriges största och tar emot

75 000 patientbesök per år. Årligen vårdas mer än 7 000 akut sjuka patienter på våra akutvårdsavdelningar.  

Inom Funktion Akut bedrivs forskning och utbildning inom akutsjukvård. Det finns därför stora möjligheter att förena kliniskt arbete med egen forskning i anslutning till dessa tjänster.  

Om tjänsten 

Du kommer att arbeta som specialistkompetent akutläkare på akutmottagningen i rollen som flödesläkare/ handledare/ ledningsläkare.  

Vi förväntar oss att du utöver detta även är delaktig i utformandet av internutbildningar och tar ansvar för handledning av ST-läkare i akutsjukvård, samt har en drivande roll i det fortsatta förändringsarbetet för den framtida linjelösa akutmottagningen.  

Vi söker 

Vi söker dig som känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning. Du bemöter patienter och kolleger med omtanke och respekt och bidrar med din kunskap och entusiasm.  

Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.  

Kvalifikationer 

Legitimerad läkare, specialist i akutsjukvård.  

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års heltidstjänstgöring inom specialiteten samt definierat medicinskt ansvars- ochkunskapsområde liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter.  

För överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst fem års heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter samt disputation.  

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.  

Personliga egenskaper  

Vi söker dig som känner dig trygg i din yrkesroll och har en positiv grundinställning. Du bemöter patienter och kolleger med omtanke och respekt och bidrar med din kunskap och entusiasm.  

Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus.  

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.  

I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med ett löpande urval.  

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända. Scanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld, tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad   

•Bevis om specialistkompetens  

•Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)  

•Bevis om docentur (i förekommande fall)  

•Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Samtliga korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.  

Meritförteckning för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, se vidare under "Ansökan läkartjänst".

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Malin Mörner 
Tf Funktionsenhetschef, AKM Huddinge
 08 585 83 133

Fackliga representanter

Läkarföreningen, Per Lundström, Tel: 08-585 800 00

 

Dela detta jobb

AKUTLÄKARE – är detta ett jobb för dig?

Karolinska Universitetssjukhuset