medrek.se

Analytiker / verksamhetsutvecklare till Strategisk sjukvårdsutveckling

Ansök nu

Analytiker / verksamhetsutvecklare till Strategisk sjukvårdsutveckling

Vill du jobba med något som verkligen är värdefullt - att hjälpa människor till bättre hälsa? Vill du vara del av ett team som brinner för att förbättra hälso- och sjukvården, och samtidigt inspirera internationell utveckling? Då kanske du är den vi söker! 

Karolinska Universitetssjukhuset genomför en omfattande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi mäter oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning och skapa mesta möjliga värde för våra patienter. Vi har infört en ny verksamhetsmodell där vi utgår ifrån våra patienters resa genom vården. Här finns ytterligare information om du önskar läsa mer!

Vårt nybyggda universitetssjukhus i Solna, där inflyttning snart är slutförd, blir navet i ett av Europas största Life Science-kluster för akademi, forskning och näringsliv i Hagastaden. Parallellt bedrivs ett stort arbete på vårt universitetssjukhus i Huddinge för att modernisera och vidareutveckla också denna sjukhusbyggnad.  

Vi erbjuder 

Just nu söker vi dig som vill vara med i denna förändringsresa genom att i rollen som analytiker / verksamhetsutvecklare stötta och driva initiativ som kräver analytisk kompetens. 

Du kommer att arbeta på avdelningen Strategisk Sjukvårdsutveckling och Vårdproduktion (SSVP) under ledning av Sjukhusdirektören. Avdelningen består av cirka 30 medarbetare, av varierande utbildningsbakgrund och erfarenhet (ingenjörer, ekonomer, läkare, sjuksköterskor med mera). Du blir en del av ett dynamiskt team av analytiker och verksamhetsutvecklare som fungerar som strategiskt stöd till sjukhusets verksamheter och sjukhusledningen i frågor kopplat både till det stora förändringsarbetet och sjukhusets kärnverksamhet. Arbetet kommer vara utmanande, stimulerande och fullt av energi då vi arbetar nära vårdverksamheten i strategiskt viktiga projekt och uppdrag. 

Om tjänsten  

Arbetsuppgifterna är av olika karaktär (både operativa och långsiktiga frågeställningar av varierande omfattning) och du kommer delta i projekt och uppdrag där du samarbetar med teamet på SSVP och i grupperingar som ofta spänner över hela eller stora delar av sjukhuset. Rollen innebär att du kommer hantera och analysera stora mängder information för att skapa framdrift i arbetet och skapa exempelvis exekutiva beslutsunderlag. BI, Business Intelligence, (på svenska ofta kallat informationsförsörjning) som möjliggör datadrivet beslutsfattande är en av de grundprinciper som den nya verksamhetsmodellen bygger på och är ett högt prioriterat område för Karolinska Universitetssjukhuset. Det är en central del i vårt arbete och flera verktyg utvecklas för att stärka sjukhusets analysförmåga, bland annat etableras en sjukhusövergripande analys- och visualiseringsmiljö i Tableau som blir en central och kraftfull plattform för dig som analytiker/verksamhetsutvecklare. 

Dina arbetsuppgifter inkluderar:  

 • Kvantitativ och kvalitativ analys 
 • Framtagande av exekutiva beslutsunderlag och business case 
 • Deltagande i projekt av olika karaktär och omfattning i en dynamisk miljö (projektstöd) 
 • Facilitering av delprojekt/arbetsströmmar/utredningar relaterat till vårdkapacitet, vårdleverans eller vårduppdrag 
 • Framställande och vidareutveckling av datastöd och rapporter i sjukhusets visualiseringsmiljö i Tableau  

Eftersom vårt uppdrag är övergripande och mångfacetterat finns det stora möjligheter att utvecklas i din roll. Du kommer att arbeta inom många områden och parallella frågeställningar i utvecklingsarbetet på Karolinska Universitetssjukhuset. Du rapporterar till en av avdelningens två sektionschefer. 

Vi söker 
Som person är du lyhörd, lösningsfokuserad och har god förmåga att arbeta självständigt likväl som i grupp. Du är strukturerad, noggrann och är en god organisatör. Du har ett uttalat analytiskt angreppssätt och en förmåga att identifiera också den strategiska dimensionen i frågeställningar. Du är engagerad i ditt arbete och motiveras av att bidra till en större helhet. 

Rollen ställer höga krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga i och med det stora antalet kontaktytor både internt och externt. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kvalifikationer  

Vi ser att du är i början av din karriär eller har jobbat några år efter examen. Du har högskoleutbildning såsom civil-/högskoleingenjör, civilekonom eller erfarenhet inom relevanta kompetensområden. 

Du behöver kunna: 

 • Identifiera, analysera och tolka trender eller mönster i komplexa datamängder 
 • Bygga och strukturera datamodeller (oftast i Excel) 
 • Extrahera och bearbeta data till ett färdigt underlag 
 • Presentera slutsatser och beslutsunderlag visuellt och muntligen på ett pedagogiskt sätt 
 • Anpassa presentationsmaterial och analyser till mottagaren, samt stödja mottagaren i arbetet att identifiera insikter som behövs för beslut 
 • Arbeta i parallella arbetsströmmar mot flera uppdragsgivare 
 • Mycket god kunskap i Microsoft Office 
 • Svenska - flytande i tal och skrift  

Det är meriterande (men inte ett krav) om du har erfarenhet av: 

 • Arbetslivserfarenhet av analytiskt och/eller konsultativt arbete 
 • Erfarenhet av eller kunskap inom hälso- och sjukvården 
 • Arbete med visualiseringsverktyg (exempelvis Tableau, Qlik med mera) 
 • Databaskunskap (exempelvis SQL) 
 • Att arbeta i komplexa projekt eller uppdrag i större organisationer 

Övrig information: 

Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt, annars enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur   

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Linda Paberit Hallgren 
Tf Chef
 linda.paberit-hallgren@sll.se
 073-6994209

Christer Mohlin 
Chef
 christer.mohlin@sll.se
 070-791 71 03

Fackliga representanter

SACO: saco.karolinska.karolinska@sll.se

 

Dela detta jobb

Analytiker / verksamhetsutvecklare till Strategisk sjukvårdsutveckling

Karolinska Universitetssjukhuset