medrek.se

Analytisk kemist till Dopinglaboratoriet

Regioner
Utgår

2020-08-31

Ansök nu

Analytisk kemist till Dopinglaboratoriet

Vi erbjuder

Nu behöver en av våra kemister ersättas och därför erbjuder vi här en unik chans att bli en värdefull medarbetare på vårt lab. 

Vi erbjuder en utmanande och stimulerande arbetsplats där forskning och utveckling är en integrerad del av rutinverksamheten, vilket medför att vi är med och driver utvecklingen framåt inom bioanalys. 

Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om verksamheten

På dopinglaboratoriet i Huddinge arbetar ett integrerat och engagerat gäng på ungefär 25 personer. Personalstyrkan är rustad med biomedicinska analytiker, kemister, laboratoriebiträden samt administrativ personal. Vi analyserar prover från idrottsutövare från i stort sett hela världen, där vi bland annat tittar på steroidprofiler, hormonpeptider och Erytropoetin (EPO).

Dopinglaboratoriet i Huddinge är ett av de 32 anti-dopinglaboratorier i världen som arbetar efter riktlinjer i enlighet med World Anti-Doping Agencys (WADA) regelverk.  Laboratoriet tillämpar i huvudsak kromatografisk och masspektrometrisk teknologi men även andra metoder förekommer, såsom elektrofores och immunokemiska. 

Vi tillhör Funktionsområdet Klinisk Farmakologi som dessutom består av läkemedelslaboratoriet och missbrukslaboratoriet. Tillsammans är vi ca 70 medarbetare och erbjuder analyser riktade mot sjukvård, företagshälsovård, beroendevård samt anti-doping. 

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av rutinarbete vilket innebär upparbetning av prover, granskning av resultat och tekniskt godkännande. Arbetet kommer även att innebära delaktighet  i metodutveckling och validering då nya analyser ska implementeras.  

Vårt analyssortiment är under ständig förändring då nya läkemedel når marknaden men också illegala preparat ständigt dyker upp i vårt samhälle. Du kommer att arbeta i nära samverkan med dina kollegor. I arbetet kan också studenthandledning, metodansvar, instrumentansvar och att delta i forskning och utvecklingsarbete ingå.

Arbetstiderna är vardagar 8:00-16:30 med flexramar runt dessa tider.

Vi söker

Vi söker dig som har engagemang för anti-doping och hälsovård. Du behöver vara mycket noggrann och kvalitetsmedveten samt ha en kommunikativ förmåga för att kunna samarbeta väl med kollegor inom alla yrkeskategorier.

Du behöver ha ett genuint intresse av att förstå och arbeta med masspektrometriska analysmetoder. Dessutom har du en vilja och en nyfikenhet att utvecklas inom verksamhetens arbetsområde och att fördjupa dina kunskaper. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer 

Krav:  
- Examen i  analytisk kemi eller biokemi.
- Erfarenhet av att arbeta med  med teknikområdena kromatografi och masspektrometri.
- Då en stor del av de dokument som styr vår verksamhet är skrivna på engelska måste du, förutom svenska, även behärska det engelska språket i tal och skrift.

Meriterande: 
- Tidigare erfarenhet av arbete på ett ackrediterat laboratorium.
- Vana av att ha egna ansvarsområden och kan mantla rollen som handledare.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstiden är slut.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på våra hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Analytisk kemist till Dopinglaboratoriet

Karolinska Universitetssjukhuset