medrek.se

Analytisk Kemist till Funktionsområde Radiofarmaci

Regioner
Utgår

2019-01-27

Ansök nu

Analytisk Kemist till Funktionsområde Radiofarmaci

Funktionsområde (FO) Radiofarmaci inom Bild och Funktion har en omfattande produktion av radioaktivt märkta sterila läkemedel för användning inom klinisk patientdiagnostik (PET och SPECT) och ett flertal forskningsområden.  

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Ta chansen att bli en del av en växande verksamhet med stimulerande och varierande arbetsuppgifter!  

Arbetsuppgifter:  

Som analytisk kemist hos oss kommer du att delta i den dagliga produktionen av radiofarmaka för klinisk användning. Tjänsten omfattar en hög grad av laborativt arbete och inkluderar daglig kvalitetskontroll av radioaktiva läkemedel och dokumentering av arbetet enligt gällande GMP-regler. Andra arbetsuppgifter är bland annat metodutveckling, validering, kravställning för inköp av ny utrustning, ansvar för instrument, materialhantering, utredning av avvikelser, skriva och granska SOPar.  

Du kommer att tillhöra enheten Kvalitet, där det ingår personal som arbetar med kvalitetskontroll och kvalitetssäkring.  

De radioaktiva läkemedel vi tillverkar har kort hållbarhetstid och används i direkt anslutning till tillverkning, kvalitetskontroll och frisläppning. Då efterfrågan är som störst på morgonen startar arbetsdagen tidigt.  

Vi söker:  

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom analytisk kemi och är intresserad av laboratoriearbete i sjukhusmiljö. Vi ser att du har:  

  •  Erfarenhet av kvalitetskontroll av läkemedel  
  •  Erfarenhet av analysmetoder såsom vätske-, gas- och tunnskiktskromatografi  
  •  Minst två års praktisk erfarenhet från laboratoriearbete inom GMP-reglerad verksamhet  
  • Tidigare erfarenhet av arbete med analys av PET-radiofarmaka och arbete med farmakopéer är meriterande.  

Du är en ansvarstagande person som tycker om nya utmaningar med varierande arbetsuppgifter. Du är en praktisk problemlösare med stort engagemang och driv. Vi förväntar oss att du självständigt kan planera och prioritera ditt dagliga arbete och samtidigt vara en lagspelare som trivs med att samarbeta med olika yrkeskategorier. Du ska ha god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i både svenska och engelska. Vidare ska du ha god datorvana och vara väl bekant med de olika Office-programmen.  

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn och vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.  

Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden. Välkomna med din ansökan!  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

4. Yrkeslegitimation  

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Thuy Tran 

Apotekare
 08-51775410
 072-7418988

Fackliga representanter

Helén Ericsson (SACO), helen.ericsson@sll.se, Tel: 072 557 01 47

Dela detta jobb

Analytisk Kemist till Funktionsområde Radiofarmaci

Karolinska Universitetssjukhuset