medrek.se

logga

Apotekare till länets läkemedelsförsörjning, Läkemedelsenheten

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Apotekare till länets läkemedelsförsörjning, Läkemedelsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag:
- Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna.
- Att erbjuda stöd och service till verksamheternas processer och utveckling.
- Att ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och regionledningen.

Arbetsuppgifter

Du blir en del av det team som sköter läkemedelsförsörjningen i Västernorrland. Inom verksamheten finns goda möjligheter till varierande och utmanande arbetsuppgifter. Tillsammans med dina arbetskollegor kommer du att bidra till att läkemedelsförsörjningen inom specialistvården utförs på ett patientssäkert och kostnadseffektivt sätt utifrån din farmaceutiska kompetens. I arbetet ingår att du arbetar med ett strukturerat förråds- och sortimentsarbete samt arbete med vidareutveckling av regionens läkemedelsförsörjning.

I uppdraget ingår att du har en samarbetsinriktad roll med många kontaktytor för att skapa mervärde i vårdkedjan. I din vardag kommer du att arbeta vid Sundsvalls sjukhus. Inom enheten ingår ett kontinuerligt arbete i avsikt att avlasta och frigöra tid för vårdavdelningarnas personal och samtidigt utveckla och säkra kvaliteten på läkemedelsanvändningen och läkemedelshanteringen.

Utifrån din kompetens och tidigare arbetslivserfarenhet kan det framöver även bli aktuellt att överta rollen som sakkunnig för dialys och/eller radiofarmaka.

Region Västernorrland förbereder nu övergång till ett nytt digitalt vårdsystem. Hur farmaceutiska uppdrag med bland annat skapande och förvaltning av ordinationsmallar eller med läkemedelsinformation till vården kommer att utformas i kommande vårdsystem Cosmic är ännu inte helt klarlagt. Vidare bereder regionen för närvarande hur en framtida försörjningsmodell med till exempel läkemedelsautomater och slutenvårdsdos kan se ut för hela läkemedelsområdet inklusive utvecklad krisberedskap för läkemedel. Du kommer att arbeta med de nya tjänsterna men även med andra uppgifter som Läkemedelsenheten ansvarar för. Fördelning av uppdragen styrs i första hand av verksamheternas behov, men även utifrån din kompetens, erfarenheter och intressen. Läkemedelsenheten har ett brett ansvarsområde gällande läkemedel så arbetsuppgifterna kan variera över tid och i omfattning.

Som medarbetare hos oss är du tillsammans med dina kollegor med på en utvecklingsresa för att skapa goda förutsättningar för en läkemedelsförsörjning som är till nytta för hälso- och sjukvården, vårdpersonal och patienter.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare med erfarenhet av läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering inom sjukvården liksom erfarenhet från kvalitetssäkrande arbete. Du ska ha beredningsbehörighet och erfarenhet av sjukvårdsfarmaci, exempelvis erfarenhet av att tillverka extempore inklusive radiofarmaka. Du har intresse av och kunskap om regelverk som rör läkemedel. Erfarenhet från att leda projekt eller uppdrag är meriterande.

Som person är du ansvarstagande, utåtriktad och drivande. Du har god förmåga till självständigt arbete och av att samarbeta i team med flera olika yrkesgrupper. Du kan leda och planera arbetet självständigt samt har förmåga att se vad som behöver förbättras. Du kan på ett pedagogiskt och strukturerat sätt förmedla kunskap och information i både tal och skrift till olika målgrupper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du bör ha körkort för personbil då arbetet innebär resor i länet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, det innebär att du kan få återkoppling redan innan sista ansökningsdag har passerat. Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Apotekare till länets läkemedelsförsörjning, Läkemedelsenheten

Region Västernorrland