medrek.se

logo

Arbetsmarknadskonsulent/ Arbetsterapeut

Regioner
Utgår

2023-02-06

Ansök nu

Arbetsmarknadskonsulent/ Arbetsterapeut

Nässjö lärcenter lyder direkt under kommunstyrelsen i Nässjö kommun.
Nässjö lärcenter är den samlade kommunala organisationen för vuxenutbildning, arbetsmarknad och integration i Nässjö. Verksamheten är politiskt styrd där uppdraget är att ha det övergripande ansvaret för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola samt ansvara för arbetsmarknadspolitiska åtgärder och integrationsinsatser. Vårt uppdrag är att vi tillsammans ska ge goda förutsättningar för studier och arbete.
 

Arbetsuppgifter:

Arbetet som arbetsmarknadskonsulent inom vår enhet Arbetsmarknad och Integration innebär att vägleda och coacha personer som står långt i från arbetsmarknaden och stödja individen att hitta vägar till en egen försörjning. Ett av de viktigaste uppdragen är att inspirera och motivera våra arbetssökande i sin egna utvecklingsprocess som leder mot arbete. Det handlar om att hitta flexibla och personliga lösningar som leder vidare mot anställning.
En av arbetsuppgifterna är att följa upp individens plan , leda aktiviteter och sköta kontakter med våra främsta uppdragsgivare arbetsförmedling, socialtjänst och näringsliv.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som värdesätter olikheter och har en tilltro till individens egna förmåga att skapa förändring. Du har en eftergymnasialutbildning som arbetsterapeut, socionom eller pedagog. du har goda kunskaper inom arbetsmarknadsfrågor och är väl insatt i att arbeta i stödjande och coachande verksamhet. Du bör vara flexibel, strukturerad och trivas med att samarbeta.
Vi förväntar oss att du kan självständigt planera ditt arbete och ha god förmåga att hitta nya vägar när det så behövs. B-körkort är viktigt då du ska kunna besöka företag och deltagare.

 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Det är meriterande om du jobbat med liknande arbetsuppgifter inom såväl kommun, arbetsförmedling eller näringsliv.

Övrigt:

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Enligt avtal
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2023-03-01. Tillträde under förutsättning att gällande planering verkställs.
Antal platser: I nuläget 1 tjänst kan eventuellt bli ytterligare någon tjänst med liknande arbetsuppgifter

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2023-02-06

Arbetsgivarens referensnummer: A1191043

Upplysningar lämnas av:

Helen Tarenius
Utbildningschef
Telefon: 0380-51 72 60
E-post: helen.tarenius@nassjo.se

Dela detta jobb

logo
Arbetsmarknadskonsulent/ Arbetsterapeut

Nässjö kommun - Socialförvaltningen