medrek.se

Arbetsterapeut

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-15

Ansök nu

Arbetsterapeut

Referensnummer

A1069900

Om tjänsten
Inom korttidsverksamheten, på S:t Kristoffers väg, arbetar personalen i tvärprofessionella team. Det innebär ett nära samarbete mellan professionerna med tid för kommunikation, planering, delat ansvar och utvärdering. Omsorgstagarens mål är grunden i teamets arbete. Omsorgstagare med korttidsplats erbjuds välfärdstekniska lösningar i syfte att trygga hemgången och underlätta självständigheten i den ordinära bostaden. All personal arbetar med ett salutogent arbetssätt utifrån en gemensam värdegrund.

Till korttidsteamet som är riktat mot demens söker vi nu en arbetsterapeut. Som arbetsterapeut kommer du att kombinera korttidstjänsterna med att ansvara för särskilt boende och i mån av tid vara resurs i det ordinära boendet. Du kommer att arbeta nära omvårdnadspersonal och handleda dem inom ditt kompetensområde.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Som arbetsterapeut i korttidsverksamheten ska du vara säker i ADL-bedömningar och bedömning av aktivitetsförmåga och rehabiliteringspotential. Fördjupade kunskaper inom kognitiv rehabilitering, demens, sittande och förflyttningskunskap är meriterande. Vår arbetsterapeut ska tillsammans med fysioterapeut driva rehabiliteringsprocessen på korttiden och trivas att arbeta med ett högt flöde av patienter. Befattningen kräver därför att du är stresstålig och flexibel. Du har en god initiativförmåga samtidigt som du är en lagspelare.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. 
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. 

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Omsorgsförvaltningen ansvarar för omsorg av och insatser till äldre människor. En av Sveriges viktigaste samhällsfunktioner. Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och enhetschefer på våra äldreboenden och inom hemtjänsten. 

Grundläggande för vårt viktiga och givande arbete är att varje människa är unik, varje möte är unikt och vi når framgång genom samverkan och delaktighet. Vi erbjuder dig ett arbete med varierande arbetsuppgifter. Du får möjligheter att utvecklas och bidra till samhällsnyttiga insatser.

Dela detta jobb

Arbetsterapeut

Kalmar kommun - Omsorgsförvaltningen och Socialförvaltningen