medrek.se

logga

Arbetsterapeut, Nationell högspecialiserad vård för ätstörningar, Sundsvall

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-06-11

Ansök nu

Arbetsterapeut, Nationell högspecialiserad vård för ätstörningar, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Region Västernorrland har fått tillstånd att starta Nationell högspecialiserad vård (NHV) för gruppen allvarliga ätstörningar. Det är en helt ny vårdform med både heldygnsvård och en mindre del öppenvård som planeras att starta den 1 december 2023 och verksamheten kommer vara placerad på Sundsvall sjukhus. NHV är vård som är komplex eller sällan förekommande. Vården för aktuell målgrupp kommer att bedrivas på fem platser i Sverige och dessa NHV-enheter kommer samverka kring forskning och utveckling.

Syftet med koncentration av denna vård är att vårdgivaren ska kunna upprätthålla kompetens i hela det multidisciplinära teamet, ha möjlighet att utveckla och hålla en god kvalitet på vården utan att tillgängligheten begränsas. NHV kommer ha ett nära samarbete med övriga verksamheter inom länsverksamhet psykiatri i Västernorrlands län och primärt svara för behovet av vård i hela den norra regionen (Norrland).

Vi söker Dig som är legitimerad arbetsterapeut och som lockas av att vara en del i att bygga upp en ny verksamhet från grunden. Här finns möjlighet att påverka och utveckla arbetssätt vid vårdavdelning och mottagning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I denna roll deltar du i ett team som erbjuder ätstörningsbehandling till individer som lider av allvarliga ätstörningar. Behandlingen är mångfacetterad och innehåller både miljöterapi, gruppterapi, stöd vid matsituationer till patient och föräldrar, att du ger psykoedukation och håller motiverande samtal. Du blir en viktig del i vårt team där vi alla hjälps åt med våra gemensamma patienter. Du jobbar med utredning och behandling av aktivitetshinder och dess konsekvenser hos patienter med ätstörningsproblematik. Du arbetar självständigt och teambaserat med behandling enskilt och i grupp. I arbetsuppgifterna ingår bland annat funktionsbedömningar, aktivitetsbedömningar, hjälpmedelsförskrivningar och rehabilitering. Koordination med behandlare på hemorten ingår, samt i viss mån arbete på nationell nivå med koordinering och kvalitetshöjning inom området.

Vi erbjuder ett varierande arbete där smidighet och förmåga att hitta lösningar på stora och små problem är viktigt. Som klinik satsar vi mycket på utbildning då vi är en kunskapsbärande verksamhet. Möjligheter till forskning finns för den som är kvalificerad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av arbete med ätstörningar är meriterande för tjänsten, liksom utbildning i terapiformer kopplade till recovery och resocialisering.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du som person besitter en personlig mognad genom att vara trygg, stabil och ha en god självinsikt. Du är initiativtagande och har förmåga att vara lugn och kontrollerad i stressiga situationer. Vidare ser vi att denna roll ställer krav på en god integritet och att du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Vid erbjudan om anställning skall du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Magnus Sjögren

Verksamhetschef

Telefon: +4660182349

E-post: magnus.sjogren@rvn.se

Madeleine Andersson

Sveriges Arbetsterapeuter

Telefon: 060-182914

E-post: Madeleine.andersson@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Arbetsterapeut, Nationell högspecialiserad vård för ätstörningar, Sundsvall

Region Västernorrland