medrek.se

Arbetsterapeut på Trafikmedicin mottagning

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-12-02

Ansök nu

Arbetsterapeut på Trafikmedicin mottagning

Är du legitimerad arbetsterapeut med intresse för trafikmedicin? Har du erfarenhet av att arbeta som arbetsterapeut och är redo för nya utmaning? Då är det kanske dig vi söker.

Vi erbjuder

 • En trivsam arbetsplats med god sammanhållning
 • Möjlighet att självständigt planera sitt arbete och att utveckla arbetssätt
 • Möjlighet att utveckla expertis inom ett högspecialiserat område
 • Individuellt anpassad introduktion
 • Kontinuerlig fortbildning
 • Arbetstid: måndag-fredag, dagtid

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om oss

På Trafikmedicin mottagning utreds de medicinska förutsättningarna för körkortsinnehav gällande personer med särskilda diagnoser som till exempel demenssjukdom/kognitiv svikt, neurologisk sjukdom med mera. Mottagningen är den största i sitt slag i Sverige och vi utreder patienter i alla åldrar, allt från 16-åringar till personer över 90 år. Våra patienter kommer från hela Stockholmsområdet och även från andra delar av landet. Personalgruppen är liten, men högproduktiv, och består av läkare, psykolog, arbetsterapeut, undersköterska/testledare och administratör.

Om tjänsten

Som arbetsterapeut inom Trafikmedicin mottagning kommer du ha en viktig roll gällande stöttning vid de utredningar och behandling som verksamheten erbjuder. Du kommer att arbeta nära både patienten och andra yrkeskategorier för att säkerställa att patienten får den bästa vården. Tjänsten innehåller främst självständigt arbete men du kommer även ingå i en professionsorganisation för arbetsterapeuter där frågor kring exempelvis kompetensutveckling med mera lyfts.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Arbetsterapeutiska utredningar av personer som drabbats av kognitiv funktionsnedsättning, ofta i kombination med rörelsehinder, med möjlig påverkan på lämpligheten att inneha körkort. Vissa ärenden handläggs multidisciplinärt, andra självständigt. Utredningsresultaten redovisas i kliniska utlåtanden och i förekommande fall även i form av intyg till körkortsmyndighet.
 • Genomförande av praktiska körtester, bedömning av körförmåga i trafik. Testerna genomförs tillsammans med en trafiklärare i testbil utrustad med dubbelkommando. Du ansvarar för samarbetet med trafikläraren.
 • Praktisk bedömning av rörelseförmåga (kliniskt och i bil).
 • Medverkan vid multidisciplinära patientkonferenser.
 • Skötsel och praktiskt ansvar för mottagningens testbil.
 • Vid behov bistå med vissa administrativa eller kliniska insatser.

Annonsen gäller både tillsvidareanställning och visstidsanställning.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • har ett genuint intresse för arbetsterapi, trafikmedicin och körkorts- och mobilitetsfrågor utifrån ett samhälls- och individperspektiv.
 • trivs med att arbeta tillsammans med andra människor. Du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • tar ansvar för det egna arbetet. Du strukturerar självständigt ditt angreppssätt samt driver dina processer vidare och säkerställer att saker blir gjorda.
 • i ditt arbete gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
 • planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. För dig är det viktigt att sätta upp och hålla tidsramar.
 • har god förståelse när det kommer till komplicerade språkliga underlag, i både tal och skrift.

Du har även förmåga att skriva och producera underlag på samma höga nivå.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård
 • B-körkort och god körvana

Meriterande:

 • Körkort för andra fordon än personbil
 • Erfarenhet av att arbeta som arbetsterapeut inom neurologiska diagnoser
 • Vidareutbildning till specialist och/eller medicine doktor
 • Utbildningserfarenhet

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Inflammation & Åldrande
Tema Inflammation och Åldrande omfattar internmedicinska specialiteter såsom endokrinologi och metabolism, njurmedicin, gastroenterologi och lungmedicin samt geriatrik, reumatologi, hud och venereologi. Läs mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-inflammation-och-aldrandeon/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Sveriges Arbetsterapeuter, Ingrid Berggren, Telefon
ingrid.berggren@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Arbetsterapeut på Trafikmedicin mottagning

Karolinska Universitetssjukhuset