medrek.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker en Arbetsterapeut för arbete som arbetsmarknadshandläggare till Arbetsmarknadsenheten. Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning.

Arbetsmarknadsenheten ingår i socialförvaltningens enhet för arbete och försörjning. I enheten finns även försörjningsgruppen, vilka fattar myndighetsbeslut gällande insatser för våra kommuninvånare att bli självförsörjande.

Som medarbetare erbjuds du:

• Ett stimulerande och varierat arbete med god stämning och gemenskap
• Flexibel arbetstid
• Friskvårdsbidrag: 1000 kr per år

Ditt nya jobb

Arbetet innebär att medverka till att skapa förutsättningar för individer att hitta egenförsörjning utifrån sina egna behov och resurser. Som arbetsmarknadshandläggare genomför du intervjuer och kartlägger meriter, utarbetar handlingsplaner, stöttar och motiverar till jobbsökning, praktik, studier eller andra aktiviteter för att individen ska komma närmare självförsörjning. Utredning av arbetsförmåga är en del av arbetsuppgifterna och som kan ligga till grund för andra myndigheters beslut. I dina arbetsuppgifter kommer det att ingå att hålla grupper, bl.a. samhällsinformation till nyanlända. Arbetsmarknadsenheten har även ett särskilt uppdrag att arbete med ungdomar i samverkan med andra förvaltningar samt Arbetsförmedlingen, s.k. DUA- uppdrag. DUA står för delegationen för unga till arbete. Du samarbetar nära med socialförvaltningens försörjningsstöd, Arbetsförmedlingen och andra aktörer.

Vi söker dig som

• är arbetsterapeut eller har högskoleutbildning eller erfarenheter av arbetsförmågebedömning/utredning av arbetsförmåga som arbetsgivaren bedömer lämplig
• dokumentationsvana av utredningar som underlag för beslut
• B-körkort

Arbetet på enheten bedrivs efter vedertagna metoder för att stödja människor till självförsörjning, företrädesvis supported employment. Meriterande är om du har utbildning och erfarenhet i metoden supported employment och motiverande samtal.

Som person har du vana av att arbeta lösningsfokuserat och med ett coachande förhållningssätt. Du har erfarenhet av att handleda på olika arbetsplatser samt har kunskap och erfarenhet från arbete med individer från andra kulturer, ungdomar samt med dem som har funktionshinder och/eller ohälsa. I rollen som arbetsmarknadshandläggare skall du ha god kännedom om arbetsmarknadspolitik samt förmåga att etablera och upprätthålla kontakter med samarbetspartners bland både offentliga, privata arbetsgivare och organisationer. Som medarbetare hos oss behöver du vara flexibel och utvecklingsbenägen. Du har en hög social kompetens med förmåga att samarbeta, men du kan även arbeta självständigt och strukturerat. Du har en god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Vikariat till 2019-07-20
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträdesdatum: Snarast

Sista ansökningsdatum: 2018-07-22
Urvalet påbörjas vecka 29, intervjuer sker därefter löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsterapeut till Arbetsmarknadsenheten

Företag Vimmerby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-07-22

Ansök nu

Dela detta jobb