medrek.se

Arbetsterapeut till hemtagningsteam

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-02-16

Ansök nu

Arbetsterapeut till hemtagningsteam

Välkommen till Smedjebackens kommun!

Våra styrkor är prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Som medarbetare hos oss blir du en viktig samhällsbyggare, någon som gör skillnad. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är ledord. Smedjebacken erbjuder bra boende och våra många föreningar, eldsjälar och entreprenörer bidrar till livskvalitet, sammanhållning och levande traditioner i hela kommunen.

Smedjebackens kommunala hälso- och sjukvård

Vi erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom Smedjebackens kommunala hälso- och sjukvård. Du kommer att vara knuten till kommunens hemtagningsteam samtidigt arbeta både i ordinärt boende, SÄBO, korttidsboende samt LSS-boende med kommunens rehabteam efter behov.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i hemtagningsteamet som består av arbetsterapeut, undersköterska. Hemtagningsteamet har ett nära samarbete med slutenvård, hemtjänst, biståndshandläggare och sjukgymnast. Du kommer också vara en del av rehabteamet då patientantalet till hemtagningsteamet kan variera över tid.

Hemtagningsteam har varit aktiv sedan januari 2018 men har nu varit vilande en kortare period. Nu kommer vi att utveckla och förbättra arbetet med hemtagningsteamet ytterligare. Du har stor möjlighetatt påverka och vara en del av utvecklingen i denna satsning. Som en del av hemtagningsteamet arbetar du förebyggande och med ett rehabiliterande förhållningssätt. Du deltar SIP och har en aktiv roll i samverkan med interna som externa aktörer.

Arbetet består av sedvanliga arbetsuppgifter för arbetsterapeut inom kommunal vård och omsorg. Det kan t.ex. vara ADL bedömningar, hjälpmedelsförskrivning och träning av ADL förmåga samt instruera/utbilda/handleda anhöriga och omvårdnadspersonal i det dagliga arbetet kring patienten. Du ansvara således för den arbetsterapeutiska bedömningen, utredning och målsättning av aktivitetsbehov samt planering och genomförande av interventioner tillsammans med patienten. Som arbetsterapeut skriver du också bostadsanpassningsintyg efter din bedömning och samverkar med biståndshandläggare samt hemtjänst.

Vi ser gärna att du är kreativ, initiativtagande och intresserad av att vara en del i utveckling av hemtagningsteamet .

Team

Vi har god teamsamverkan med arbetsterapeut, sjukgymnast, undersköterskor och sjuksköterskor. Vi har ett nära samarbete med kommunens MAS och MAR. Vi tror på god kommunikation, respekt och lyhördhet mot såväl kollegor som patienter och anhöriga.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut.
  • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
  • Körkort för manuellväxellåda är ett krav.
  • Arbete inom kommunalverksamhet är meriterande.
  • Vana att skriva bostadsanpassningsintyg och journalföring.

Personliga egenskaper

Du ska vara trygg i din profession och van att ta beslut och jobba självständigt. Förmåga att hantera människor i olika situationer och sträva efter de mål som nämnden beslutat är viktigt för oss. Du lägger själv upp din tid och planerar och genomför insatser. Du kommer möta en stor bredd av patienter med olika funktionsnedsättningar och sjukdomstillstånd. Då Smedjebacken är en kommun med stort geografiskt område så ska du inte vara främmande för att köra bil i olika väderförhållanden.

Samarbete och digitala verktyg

För att kunna samarbeta externt som internt så bör du ha ett positivt bemötande mot kollegor, patienter, anhöriga och övriga samverkans partnerns. Daglig hantering av mail och god kunskap inom journalföring är ett måste. Vi journalför i Procapita, samt så arbetar vi aktivt i Websesam och i SIP-modulen för samverkan med slutenvård. Vi värdesätter en god kommunikation, ett positivt och respektfullt bemötande i organisationen. Våra samarbetsparterns internt är bland annat omsorgspersonal, enhetschefer, biståndshandläggare, hemtjänst och bostadsanpassningshandläggare. Externt så samarbetar vi bland annat med landstingets slutenvård, primärvård, habilitering och psykiatri.

Vi hoppas att du vill vara en del av Smedjebackens hemtagningsteam!

Vi erbjuder

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värna om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande får mer än gärna stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.

I den här rekryteringen samarbetar vi med NetJobs, vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta jonas.holma@netjobs.se.

Smedjebacken

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla.

Dela detta jobb

Arbetsterapeut till hemtagningsteam

Smedjebackens kommun