medrek.se

logga

Arbetsterapeut till Konsultativt stöd

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-22

Ansök nu

Arbetsterapeut till Konsultativt stöd

Om arbetsplatsen

Enheten Konsultativt stöd är en övergripande, central utvecklingsfunktion som kompletterar de lokala barn- och elevhälsoteam som finns i verksamheten. Konsultativt stöd är ett team som består av personer med olika spetskompetenser. Här finns specialpedagoger med olika inriktningar, lärare, logopeder, psykologer och arbetsterapeut. Vårt arbete tillsammans med skolor och förskolor präglas av ett tvärprofessionellt synsätt där våra olika kompetenser samverkar för det bästa #förvarjeelev.

Arbetsbeskrivning

Tjänstens uppdrag innebär främst att, tillsammans med övriga professioner i teamet, stödja förskolornas och grundskolornas arbete kring elever i behov av särskilt stöd. Teamet arbetar gentemot personal inom förskola, grundskola, fritidshem och särskola i Linköpings kommun. Stödet riktar sig till både kommunala och fristående verksamheter. Detta ger dig en unik helhetsförståelse för det kommunövergripande arbetet.

Arbetet sker i nära samarbete med pedagoger, elevhälsoteam och rektorer. Det krävs att du har en förmåga att arbeta i team, men arbetet ställer också krav på att arbeta självständigt. Du bistår personalen inom förskola och grundskola med konsultativt stöd och handledning utifrån din arbetsterapeutiska kunskap och erfarenhet. Du kommer utbilda personal inom lyftteknik och ge förslag på anpassningar som kognitivt stöd, teknikstöd, kompenserande hjälpmedel och anpassning av skolmiljön. Du ansvarar för dokumentation som ingår i ditt ansvarsområde, samt använda dokumentationen till teamets utvecklingsarbete som bidrar till elevernas ökade måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad arbetsterapeut med erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Då du i första hand kommer att arbeta konsultativt och handledande gentemot skolans personal är det meriterande om du har erfarenhet av att instruera och handleda andra. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av arbete inom skola och/eller förskola samt att du har vana och erfarenhet av att arbeta digitalt. Teamet samarbetar digitalt internt men även handledning och kommunikation ut mot förskolor och skolor sker ibland digitalt, exempelvis via Google Meet.

Du är intresserad av och nyfiken på att arbeta med elever i behov av stöd. Vi ser att du är en självgående och strukturerad person som gärna skapar kontakter, underhåller relationer och samarbetar med andra professioner. Du har en förmåga att arbeta lösningsfokuserat med komplexa frågor genom att analysera och bryta ner problem i beståndsdelar. Som person är du trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella. 

Till din ansökan, bifoga legitimation och examensbevis.

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare anställning 

Sysselsättningsgrad: 50 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5655

Dela detta jobb

logga
Arbetsterapeut till Konsultativt stöd

Linköpings kommun