medrek.se

logga

Arbetsterapeut till KOPS

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-07

Ansök nu

Arbetsterapeut till KOPS

Dina arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss arbetar du både med akuta och planerade insatser. Med individens behov i centrum arbeta du för patientens självständighet utifrån förutsättningar och livsstil.  I rollen som arbetsteraput hos oss ansvarar du för bedömningar, personlig hjälpmedelsförskrivning, bostadsanpassningar samt stöd med struktur till patienter i ordinärt boende. Det kan förekomma också att du deltar eller håller i samordnad vårdplanering SIP. Förutom att du arbetar självständigt har du ett nära samarbete med det professionella teamets övriga deltagare. I arbetet ingår även dokumentation och administration.

Arbetet bjuder på en stor variation av arbetsuppgifter vilket ger möjlighet till omväxling och utmaningar i arbetet. Du planerar och strukturerar din dag tillsammans med övriga i teamet. I verksamheten pågår ständigt utvecklings- och förbättringsarbete och i arbetet ingår att vara delaktig i att driva verksamheten framåt.  

Din arbetsplats

Kommunala psykiatriska sjukvårdsteamet (KoPS) är en del av hälso-och sjukvårdsorganistionen inom Leanlinks avdelning Råd&Stöd som arbetar med att ge en god och kvalitetssäker vård till kommunens medborgare inom hemsjukvård, kommunsjukvård och rehabilitering. I vår verksamhet arbetar sjuksköterskor, undersköterskor med olika specialistutbildningar samt fysio- och arbetseterapeut. Hälso-och sjukvårdsorganisationen består också av sjuksköterskor på våra psykiatriska stödboenden och LSS funkionsstöd. Psykiatriska hemsjukvårdsteamet i  Linköping ansvarar för rehabilitering och förskrivning av hjälpmedel av i ordninärt boende. Här blir du en del av en större arbetsgrupp med goda möjligheter till kompetensutveckling och du samarbetar med flera olika professioner. Du arbetar både i team och självständigt med rehabilitering, stöd till struktur i vardagen samt hjälpmedelsförskrivning. Målsättningen med vårt arbete är att leda patienten mot självständighet och delaktighet i vardagslivet så långt det är möjligt. Vi arbetar raka veckor, inga röda dagar. Normal arbetstid är 08.00-17.00. Vi har flextid. Självklart har vi kollektivavatal och friskvårdsbidrag.

Arbetsplatsen ligger centralt i Linköping på Hertig Karlsgatan 4, ett stenkast från resecentrum. 

Du som söker

Du har svensk legitimation som arbetsterapeut och meriterande för tjänsten är om du har minst 1 års erfarenhet av rollen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom psykiatrin samt har erfarenhet avseende bedömning av rehabiliteringsbehov, hjälpmedelsförskrivning och bostadsanpassning. Meriterande är om du har utbildning/erfarenhet av lågaffektivt bemötande och motiverande samtal (MI). Du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt, då arbetet består av mycket dokumentation och patientkontakt. Tjänsten innebär dokumentation, varvid vi ser att du har god förmåga att hantera digitala verktyg. Då vi kör bil i tjänsten behöver du har B-körkort för manuell växellåda.

För att passa i rollen hos oss tror vi att du är trygg och stabil som person och kan bemöta patienternas olikheter på ett lyhört sätt samt har ett genuint intresse för människan och psykiatri. Du är en person som ser möjligheter i förändringar och kan anpassa dig till nya omständigheter.  Du tar  initiativ och kommer med nya idéer och angreppssätt kring vårt arbete. I arbetet kommer du att träffa många olika personer och värdesätter ett gott samarbete med andra men kan också ta egna initiativ till lösningar. Du strukturerar ditt arbete självständigt och driver ditt arbete framåt men är lyhörd för andras åsikter. 

Tveka inte att höra av dig vid frågor. Vi kan även erbjuda studiebesök för att se vad arbetet innebär.

Information om tjänsten

Tillträde: 230501 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: [10688_ID%]

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Arbetsterapeut till KOPS

Linköpings kommun