medrek.se

Arbetsterapeut till Neurologisk verksamhet

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-03-24

Ansök nu

Arbetsterapeut till Neurologisk verksamhet

Är du en erfaren arbetsterapeut med intresse för akutsjukvård, forskning och utveckling? Vi söker nu en ny kollega som vill vara med och driva vår neurologiska verksamhet framåt!

Vi erbjuder
Inom Medicinsk enhet Arbetsterapi och fysioterapi möter du engagerade och kunniga chefer och kollegor och en stimulerande arbetsmiljö. Du erbjuds ett utmanande arbete där du möter de allra svårast sjuka patienterna och får möjlighet att lära dig mycket inom arbetsterapi med särskilt fokus på neurologi.

Hos oss får du chansen att utveckla vården för våra patienter, möjlighet till stort erfarenhetsutbyte med kollegor samt erfarenhet av att arbeta i multiprofessionella team genom bland annat internutbildningar och verksamhetsnära utvecklingsprojekt.

Om tjänsten
Som arbetsterapeut inom den neurologiska verksamheten träffar du vuxna patienter med skador i centrala nervsystemet som vårdas i sjukhusets sluten- eller öppenvård. Du ingår i team där du bidrar med din kompetens för att möta patientens behov av utredning och behandling. Dina insatser är en viktig del för att skapa förutsättningar för en säker planering av vårdtiden, säker utskrivning, minskad risk för återinläggning samt att utvärdera vårdresultat.

Exempel på arbetsuppgifter är kartläggning av ADL-förmåga, utredning av kognitiv funktion samt rådgivning till patient och anhörig. I arbetsuppgifterna ingår också att bidra i utvecklandet av vårdprogram och arbetsflöden utifrån evidens och patientens behov. Du kommer att handleda studenter inom grundutbildning och/eller internationella studenter.

Annonsen avser en tillsvidaretjänst på heltid (40 h/vecka), med möjlighet till diskussion om förändrad arbetsgrad. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi söker
Vi söker dig som:

  • har förmåga att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Du kan se logik och samband i komplex information eller miljö.

  • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

  • arbetar enligt en tydlig process. Du organiserar och planerar ditt arbete väl och slutför det som påbörjats samt håller deadlines.

  • arbetar enligt yrkesetiska koder och skapar delaktighet och samsyn i vårdmötet. Du visar respekt för patienten och ger säker vård som präglas av öppenhet och kvalitet.

Vi förväntar oss ett aktivt deltagande i din egen lärprocess samt i utvecklandet/driften av vår verksamhet. Vidare har du ett stort intresse för ett patientnära vård- och behandlingsarbete, klinisk forskning, utveckling och undervisning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:

  • Legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård.

Meriterande:

  • Magister- master-, specialist- eller doktorsexamen

  • Erfarenhet av att bedriva utvecklings/forskningsprojekt

  • Erfarenhet av studenthandledning

  • Erfarenhet av arbete inom neurologi och/eller akutsjukvård.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Professionerna arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, kurator, logoped och psykolog har patientens hälsa och funktion som gemensam nämnare och samlas under benämningen Hälsoprofessioner. Varje profession har unik kompetens och bedriver högspecialiserad vård, forskning och utbildning inom sitt kompetensområde. Hälsoprofessionerna är samlade i en organisation för att på bästa sätt möta patienternas behov samt skapa välfungerande teamarbeten med sjukhusets teman och övriga funktioner.

Inom funktionen utför man både diagnostik och behandling och arbetar hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande. Här finns särskild kompetens kring patientrelevanta utfallsmått med fokus på funktion och livskvalitet. Inom funktionen bedrivs också forskning inom alla patientgrupper, utbildning på grund- och avancerad nivå liksom forskarutbildning tillsammans med Karolinska Institutet och andra lärosäten.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Arbetsterapeut till Neurologisk verksamhet

Karolinska Universitetssjukhuset