medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning

Är du en arbetsterapeut med stort intresse för rehabiliteringsmedicin? Välkommen till oss på Östersunds Rehabcentrum. Vi söker en kollega till enheten rehabilitering/behandlare där vi är nio arbetsterapeuter fördelade på öppen- och slutenvård. Du blir en del av ett härligt gäng som har en helhetssyn på verksamheten och som lär av och peppar varandra.

På Östersunds Rehabcentrum, Remonthagen, tar vi emot patienter med förvärvad hjärnskada, neurologisk funktionsnedsättning, ryggmärgsskada, komplicerad ortopedi och postovid från 18 års ålder. Enheten utgörs av 16 slutenvårdsplatser fördelade på två team samt öppenvårdsverksamhet, som även den bedrivs i ett flertal team. Patienten kan ha kontakt med samtliga eller med några av följande yrkeskategorier; arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, kurator, logoped, läkare, neuropsykolog, sjuksköterska, undersköterska och rehabassistent. Patientens rehabiliteringsbehov avgör vilka som ingår i teamet. I rehabiliteringsprocessen strävar vi efter helhetsperspektiv på patientens och närståendes situation.

Vår verksamhet finns ca 2.5 km från Östersunds sjukhus. Läget nära skog och Östersunds vintersportstadion med skid- och löparspår erbjuder både patienter och anställda en fin utemiljö med möjlighet till träning.

Östersunds Rehabcentrum tillhör Region Jämtland Härjedalen och är en av flera verksamheter inom område Hjärta, Neurologi och Rehabilitering.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i en multidisciplinär organisation med rehabiliteringsinsatser utifrån patientens behov. I rollen som arbetsterapeut arbetar du utifrån ett personcentrerat helhetsperspektiv med målet att patienten ska kunna återfå en god livskvalitet. I ditt dagliga arbete utreder du personens behov och förutsättningar samt utför intervention för aktivitet, aktivitetsbalans och delaktighet i relation till livsomständigheterna.
Stöd och anpassningar inför arbetsåtergång ingår även i arbetet. Samverkan med aktörer utanför Region Jämtland Härjedalen är en viktig del av verksamheten.

Vi arbetar kontinuerligt med förbättring/utveckling av vår verksamhet. Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i en stimulerande miljö med kompetent och erfaren personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med intresse och erfarenhet från att arbeta i team med rehabilitering. Önskvärt är erfarenhet och vidareutbildning inom rehabilitering av neurologiska sjukdomar, stroke- och hjärnskadade och aktuella ortopediska skador. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet med engagemang och samarbetsförmåga som medspelare i teamarbetet. Som person har du god förmåga att arbeta självständigt och med ett flexibelt arbetssätt. Innehav av B-körkort är ett krav.

Andra uppgifter

Ditt nya hem? Läs mer om att bo och leva i Östersund; www.ostersund.se
Välkommen till Jämtland Härjedalen; www.jamtland.se
Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen; www.regionjh.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
http://ww.regionjh.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Catarina Nissemark
Enhetschef
Telefon:
Email: catarina.nissemark@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Lena Sandling
Arbetsterapeut
Telefon: 063-154906
Email: lena.sandling@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/4/2022
Sista ansökningsdag: 2022-01-23

Arbetsterapeut till Östersunds Rehabcentrum

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-01-23

Ansök nu

Dela detta jobb