medrek.se

Arbetsterapeut till postcovidverksamhet i Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Arbetsterapeut till postcovidverksamhet i Huddinge

Är du arbetsterapeut med intresse för postcovidvård, forskning och utveckling? Lockas du av tanken att få jobba med vård i framkant samtidigt som du får arbeta med erfarna kollegor? Då är det dig vi söker. 

Vi erbjuder

  • Individuellt anpassad introduktion
  • Bred erfarenhet av arbete inom fördjupade medicinska områden
  • Erfarna kollegor, många med specialistkompetens inom olika medicinska områden
  • Arbete i multidisciplinära team, där alla har en viktig roll när det kommer till att ge patienten den bästa vården

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om oss
Postcovidverksamheten är multidisciplinär och är ett samarbete mellan flera teman och funktioner på Karolinska Universitetssjukhuset. Verksamheten arbetar med utredning, diagnostik och behandling utifrån patientens individuella behov.

Vi tar emot patienter som inte har sjukhusvårdats i samband med covid-19 infektion, men som tre månader efter insjuknandet fortfarande lider av en allvarlig negativ påverkan på funktion, arbetsförmåga och livskvalitet utan förbättring, trots rehabiliterande insatser. Detta inkluderar patienter med misstänkt POTS. Vi tar även emot patienter som har vårdats på sjukhus i samband med covid-19 infektion och multiorgansvikt med komplicerat vårdförlopp.

Om tjänsten
I tjänsten ingår bedömning och behandling av patientens kvarvarande symtom utifrån ett arbetsterapeutiskt perspektiv.  Du kommer möta patienter med postcovid, där vanliga symptom är fatigue, andningspåverkan, kognitivpåverkan samt POTS. Du kommer ha ett nära samarbete med andra arbetsterapeuter och även andra professioner såsom läkare, psykologer, kurator, sjuksköterska och fysioterapeuter.

Som nyanställd får du en introduktion till arbetet av en erfaren kollega samt möjlighet att delta i interna utbildningar och verksamhetsnära utvecklingsprojekt

Annonsen gäller ett vikariat som sträcker sig till och med 31 augusti 2023, med placering i Huddinge.

Vi söker

Vi söker dig som:

  • är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella.
  • tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
  • talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och i små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen.
  • tycker om teamarbete med olika professioner men samtidigt kan vara självständig i ditt arbete.
  • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll och dess funktion i relation till helheten samt ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi ser gärna att du har kunskap om patienter med mental och fysisk uttröttbarhet, hjärntrötthet/fatigue och kognitiva problem där arbete med aktivitetsdosering (pacing) är central.

Du tycker om att arbeta i team med olika professioner där man delar kunskap och förhållningsätt i processen kring insatserna för patienten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du är mån om att följa Karolinska Universitetssjukhusets olika rutindokument inklusive basala hygienrutiner och klädregler.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad arbetsterapeut med tillåtelse att verka inom svensk hälso- och sjukvård.

Meriterande: Erfarenhet inom fatigue, neurologi, infektionssjukdomar, covid eller postcovid. Magisterexamen/masterexamen och/eller specialistkompetens.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner
Tema Kvinnohälsa omfattar all verksamhet inom reproduktionsmedicin, benign gynekologisk vård, graviditets-, förlossnings- och fostermedicinsk vård i både Huddinge och Solna. Vi har även ett nationellt högspecialiserat uppdrag inom fostermedicin. Läs mer på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-kvinnohalsa-och-halsoprofessioner/.

Hälsoprofessioner; fysioterapeuter, kuratorer, dietister, logopeder och psykologer möter patienternas behov och skapar mervärde i samarbetet tillsammans med andra professioner inom sjukhusets alla teman och funktioner. Mer information om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-halsoprofessioner/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Arbetsterapeut till postcovidverksamhet i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset